Lukaku laat Premier League na acht jaar achter zich

Reacties

Internazionale heeft Romelu Lukaku binnen. De 26-jarige Belg komt over van Manchester United en wordt in Milaan de opvolger van Mauro Icardi.

Lukaku laat Premier League na acht jaar achter zich

De transfer van Lukaku naar Italië zat er al een tijdje aan te komen, maar is nu helemaal officieel. De beresterke spits is bij Inter de absolute topaankoop van de transferzomer. Eerder haalde de ploeg met Diego Godín, Nicolò Barella, Stefano Sensi en Valentino Lazaro al een aantal gerichte aankopen in huis voor de speelstijl van nieuwe trainer Antonio Conte.

De Italiaan maakte zich ook hard voor de komst van Lukaku. Dat deed hij twee jaar geleden ook al, toen nog in dienst van Chelsea. Toen kwam de wens van Conte niet uit: Lukaku ging van Everton naar Manchester United. Bij The Red Devils was de frontman de afgelopen twee seizoenen goed voor 42 doelpunten in 96 officiële duels. Inter betaalt inclusief bonussen ongeveer 80 miljoen euro voor Lukaku, die daarmee de duurste aankoop is uit de clubhistorie.

Met name zijn eerste seizoen in Manchester was succesvol. Na het vertrek van José Mourinho en de aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer verloor Lukaku zijn basisplaats, al kwam hij als stand-in van Marcus Rashford alsnog aan de nodige speeltijd. Hoogtepunt afgelopen seizoen was zijn heldenrol in de overwinning op Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League.

Bij Inter begint Lukaku aan zijn zesde avontuur als profvoetballer. De spits begon zijn carrière bij Anderlecht en verliet zijn geboorteland al op achttienjarige leeftijd voor een transfer naar Chelsea. Via een huurperiode bij West Bromwich Albion maakte hij in 2013 de definitieve overstap naar Everton. Na drie seizoenen bij die club en twee jaar Man United laat hij de Premier League nu achter zich voor een nieuwe uitdaging in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.