Inter verpulvert twintig jaar oud transferrecord voor Lukaku

Reacties

Romelu Lukaku is in Italië geland om zijn transfer naar Internazionale af te ronden. De Milanezen gaan hun eigen transferrecord verpulveren om de Belgische spits over te nemen van Manchester United.

Inter verpulvert twintig jaar oud transferrecord voor Lukaku

Het vertrek van Lukaku diende zich al enige tijd aan, maar krijgt nu echt gestalte. In de nacht van woensdag op donderdag werd de 26-jarige aanvaller gesignaleerd op het vliegveld van Milaan, waar ondanks het tijdstip nog steeds honderden fans van Inter stonden te wachten om de recordaankoop vol enthousiasme te begroeten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Want terwijl het Deadline Day is in Engeland, schrijft Inter transfergeschiedenis. Na lang onderhandelen hebben de Nerrazzurri volgens de BBC een akkoord bereikt met Manchester United over een transfersom die kan oplopen tot tachtig miljoen euro. Het komt in de buurt van de 84,7 miljoen die United in 2017 aan Everton betaalde.

Aanvankelijk zette Inter in op een lager bedrag, maar het gaat nu dus toch akkoord met de eisen van The Red Devils. Het betekent dat Christian Vieri twintig jaar na dato uit de boeken verdwijnt als duurste aankoop in de clubhistorie. De Italiaanse goalgetter kostte in 1999 zo'n 46 miljoen euro toen hij overkwam van Lazio.

Sindsdien betaalde Inter nooit meer dan veertig miljoen euro voor één speler, maar nu gaat het dus ver over het eigen transferrecord heen. De nieuwe trainer Antonio Conte is dan ook al langere tijd gecharmeerd van Lukaku. In 2017 wilde de Italiaan hem ook al naar Chelsea halen toen hij uiteindelijk voor United koos.

Lukaku moet de nieuwe aanvalsleider worden van Inter, omdat Mauro Icardi niet in de plannen van Conte voorkomt. Voor zijn Belgische opvolger ligt een vijfjarig contract klaar met een jaarsalaris van 7,5 miljoen euro. Juventus zat ook achter Lukaku aan, maar die deal ging niet door omdat Paulo Dybala niet naar United wilde.

Recordaankopen Internazionale

Speler Seizoen Club Bedrag
Christian Vieri 1999/00 Lazio 46,5 miljoen
João Mário 2016/17 Sporting 40,0 miljoen
Radja Nainggolan 2018/19 Roma 38,0 miljoen
Geoffrey Kondogbia 2015/16 Monaco 36,0 miljoen
Hernán Crespo 2002/03 Lazio 36,0 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.