Manchester United opent gesprekken met Juventus over Dybala

Reacties

De geruchten over een mogelijke transfer van Paulo Dybala naar Manchester United blijken te kloppen. De BBC meldt dat de onderhandelingen met Juventus zijn geopend.

Manchester United opent gesprekken met Juventus over Dybala

Volgens de staatsomroep bevinden de gesprekken zich in een very early stage en is er nog geen garantie dat United ook daadwerkelijk een bod zal uitbrengen. Ook is voor de BBC nog onduidelijk of Dybala wel naar Engeland wil vertrekken. Juventus is in ieder geval bereid om mee te denken, aangezien de Italiaanse kampioen belangstelling heeft voor Romelu Lukaku. Een ruildeal, zoals in de Italiaanse media wordt voorgesteld, is daarom een mogelijkheid.

De 25-jarige Dybala staat sinds 2015 op de loonlijst bij Juventus, dat de Argentijn destijds voor veertig miljoen euro overnam van Palermo. Hij heeft niet het beste seizoen uit zijn loopbaan achter de rug en kwam in het afgelopen seizoen niet verder dan vijf doelpunten en vijf assists in dertig competitiewedstrijden. Zijn contract in Turijn loopt nog drie jaar door.

Lukaku ligt voor dezelfde tijd vast bij United. De 26-jarige spits wordt al geruime tijd in verband gebracht met Internazionale, dat daarom zal balen van de plotselinge concurrentie van Juventus. Lukaku maakte twee jaar geleden voor bijna 85 miljoen euro de overstap van Everton en was in het afgelopen seizoen goed voor twaalf doelpunten in de Premier League.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Lukaku nog geen speelminuten gemaakt voor United. Hij kampte eerst met een lichte blessure, maar schijnt inmiddels weer fit te zijn. Het was daarom verrassend dat Ole Gunnar Solskjaer hem niet meenam naar Noorwegen, voor de oefenwedstrijd tegen Kristiansund van dinsdagavond. United won dit oefenduel met 0-1.

Tot dusver haalde United pas twee nieuwe spelers binnen. Rechtervleugelverdediger Aaron Wan-Bissaka kwam voor 55 miljoen euro over van Crystal Palace en vleugelaanvaller Daniel James werd voor 17 miljoen euro weggekocht bij Swansea City. Voor de achterhoede is United nu al geruime tijd bezig met Harry Maguire van Leicester City. Met een vraagprijs van 96 miljoen euro is de Engels international echter een dure jongen.

Analyse: hoe Manchester United weer een topclub wordt
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.