Rel in Italië: Allegri ontkent bedreiging journalist

Reacties

Massimiliano Allegri heeft ontkend dat hij een journalist heeft bedreigd. De trainer van Juventus was woensdag in alle staten in de slotfase van en ná de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta Bergamo.

Rel in Italië: Allegri ontkent bedreiging journalist
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Juventus
Juventus

Allegri ontkent alle aantijgingen, heeft hij via zijn advocaat aan persbureau ANSA laten weten. Het was volgens hem 'een heetgebakerde, verbale woordenwisseling' waarin ze elkaar beiden hadden beledigd. 'Elke andere reconstructie van gebeurtenissen is onjuist.'

De ontkenning is volgens journalist Guido Vaciago, tevens directeur van zijn krantTuttosport, nog erger dan de confrontatie zelf. Zijn verhaal is dat hij na afloop van de wedstrijd stond te bellen in een gangetje bij de perskamer van Stadio Olimpico toen Allegri hem vanaf twintig meter afstand riep en ontstak in een woedende monoloog aan zijn adres.

'Hang op, klotejournalist. Schrijf de waarheid in je krant', zou de trainer van Juventus gezegd hebben, terwijl hij hem bij zijn polsen greep. 'Ik weet waar ik je kan vinden. Ik zal je vinden en de oren van je kop scheuren. Ik zal je vinden en je op je gezicht slaan.' Volgens Vaciago waren er acht getuigen.

Het was een emotionele avond voor Allegri: hij kreeg in blessuretijd een rode kaart voor zijn commentaar op de arbitrage, gooide vervolgens (niet voor de eerste keer dit seizoen) zijn jasje en stropdas weg, scheurde bijna uit zijn overhemd en weigerde na het laatste fluitsignaal om felicitaties te ontvangen van Juve-directeuren Cristiano Giuntoli en Maurizio Scanavino.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel Juventus met de Coppa Italia zijn eerste prijs in drie jaar pakte, is Allegri op weg naar de uitgang. Een bruut einde, concludeert Vaciago deze vrijdag op de voorpagina van Tuttosport.

De clubleiding overweegt Paolo Montero, trainer van de Onder-19, naar voren te schuiven voor de laatste twee competitieduels. Maandag wacht een bezoek aan het Bologna van Thiago Motta, de gedoodverfde opvolger van Allegri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.