De Rossi blijft bescheiden na nieuw Roma-succes en krijgt lof van Lukaku

Reacties

AS Roma-trainer Daniele De Rossi heeft donderdagavond genoten van het optreden van zijn ploeg tegen Brighton & Hove Albion. De opvolger van José Mourinho werd na de ruime overwinning geprezen door Romelu Lukaku.

De Rossi blijft bescheiden na nieuw Roma-succes en krijgt lof van Lukaku
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
4 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

De Rossi nam in januari het stokje over van José Mourinho en presteert zowel in de Serie A als in de Europa League prima. Roma liet Brighton kansloos in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League na eerder Feyenoord te hebben uitgeschakeld.

De Rossi wil niet spreken van een wederopstanding van de Giallorossi. 'Ik heb eigenlijk niet heel veel gedaan, het viel meteen op zijn plaats en daar ben ik erg blij mee', aldus de clubicoon over zijn succesvolle start bij Roma tegen Sky Sport Italia.

'De spelers met wie ik hier werk zijn gewoon zeer getalenteerd. Ik zei het vanaf de eerste dag: we zijn een geweldige ploeg en daarom winnen we nu ook, eigenlijk is daar niets bijzonders aan. De uitslag is wellicht wat geflatteerd, onze keeper moest ook nog een paar reddingen verrichten. Maar de jongens waren weer fantastisch, Lukaku en Dybala ook weer zonder de bal. Zo'n instelling heb je nodig bij dit soort duels', zei De Rossi.

Lukaku maakte een van de vier goals tegen Brighton: 'Deze coach geeft mij meer vrijheid in deze rol en ik moet de ruimtes meer bespelen. Voorheen moest ik vooral de bal vasthouden. Het is de eerste keer dat ik als enige centrumspits in Italië word ingezet. Ik voel me prettig in deze rol en ik hoop dat we ons kunnen blijven verbeteren om ver te komen in de Serie A en de Europa League. Het is ook nog niet beslist tegen Brighton.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.