Europa

AS Roma - Brighton & Hove Albion

In de UEFA Europa League 8th Finals-wedstrijd donderdag tussen Roma en Brighton, is Roma al in de eerste helft op voorsprong gekomen. In de tweede helft blijft het team goed presteren. De 2-0-voorsprong bij de rust werd uiteindelijk afgesloten met een 4-0 zege. De thuisploeg kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Paulo Dybala scoorde na 12 minuten, met een assist van Leandro Paredes. Romelu Lukaku bracht in de 43ste minuut Roma op 2-0. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Gianluca Mancini en bouwde de marge verder uit na een assist van Stephan El Shaarawy. De thuisploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Bryan Cristante scoorde, met een assist van El Shaarawy, in de 68ste minuut. Jan Paul van Hecke speelde de hele wedstrijd voor Brighton en kreeg één gele kaart en Joël Veltman werd in de 75e minuut in het veld gebracht. Speelde de hele wedstrijd. Allebei de teams hebben nu de kans om hun tactiek te optimaliseren, omdat ze elkaar in de volgende wedstrijd weer treffen op donderdag 14 maart om 21.00 uur.

AS Roma en Brighton & Hove Albion hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.