Engeland

Sheffield United - Brighton & Hove Albion

Brighton heeft zondag in de Premier League geen spaander heel gelaten van Sheffield United. De wedstrijd eindigde in een royale 0-5 overwinning. Sheffield United moest met tien spelers verder na een rode kaart. Sheffield United hadden al vroeg in de wedstrijd een speler minder, toen Mason Holgate eruit gestuurd werd in de 13de minuut. Er werd een vroege voorsprong genomen door Brighton via Facundo Buonanotte na 20 minuten, met een assist van Lewis Dunk. Danny Welbeck bracht in de 24ste minuut Brighton op 2-0. Brighton maakte het 0-3 na 75 minuten. Simon Adingra diepte de voorsprong van Brighton uit na een assist van Pascal Groß, in de 78ste minuut. De uitploeg vond het net nogmaals via Adingra in de 85ste minuut. Sheffield United heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Brighton twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Bart Verbruggen speelde de hele wedstrijd voor Brighton en kreeg één gele kaart en Gustavo Hamer bij Sheffield United in de 79ste minuut gewisseld. Jan Paul van Hecke (Brighton) speelde het hele duel. Sheffield United staat nu laatste met 13 punten, terwijl Brighton de nummer 7 is met 38 punten. Op zaterdag 24 februari om 16.00 uur speelt Brighton een thuiswedstrijd tegen Everton in het American Express Stadium.