Engeland

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace

Zaterdag won Brighton haar thuiswedstrijd tegen Crystal Palace in de Premier League. De wedstrijd eindigde in 4-1. Lewis Dunk opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg uit een voorzet van Pascal Groß. Jack Hinshelwood bracht in de 33ste minuut Brighton op 2-0, met een assist van Tariq Lamptey. Facundo Buonanotte bracht in de 34ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong, op aangeven van Groß. Jean-Philippe Mateta milderde de score voor Crystal Palace in de 71ste minuut na een assist van Joachim Andersen. Maar Crystal Palace was niet bij machte vaker te scoren. Met nog zes minuten op de klok voerde João Pedro Junqueira de Jesus de score verder op voor Brighton, met een assist van Danny Welbeck. In de laatste vijf wedstrijden heeft Brighton twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Crystal Palace twee overwinningen en drie nederlagen heeft. . Bart Verbruggen (Brighton) en Jan Paul van Hecke (Brighton) speelde de hele wedstrijd. Op dit moment heeft Brighton 35 punten en staat op de zevende plaats, terwijl Crystal Palace met 24 punten op de veertiende positie staat. In de volgende wedstrijd speelt Brighton uit tegen Tottenham, op zaterdag 10 februari om 16.00 uur. Crystal Palace speelt maandag 12 februari om 21.00 uur thuis tegen Chelsea.