Brighton werkt na krankzinnige tackle Holgate aan het doelsaldo

Brighton & Hove Albion heeft zondag korte metten gemaakt met Sheffield United: 0-5. De thuisploeg speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder, vanwege een absurde overtreding van Mason Holgate. Hij werd al binnen het kwartier met een directe rode kaart weggestuurd.

© Viaplay
Sheffield United
0 - 5
Brighton & Hove Albion

Sheffield staat al sinds begin december onderaan in de Premier League en heeft heel hard punten nodig om het hoofd boven water te houden. Holgate bewees zijn ploeg zondag echter een slechte dienst. De verdediger probeerde de bal weg te schieten, maar miste het speeltuig volledig en raakte Kaoru Mitoma vol op diens bovenbeen. Met zijn andere been haalde Holgate de Brighton-aanvaller ook nog onderuit.

Holgate leek met de schrik vrij te komen, toen scheidsrechter Stuart Attwell een gele kaart trok. De VAR riep de arbiter echter naar het scherm langs de kant en toen wist Holgate ook wel hoe laat het was: de gele kaart werd ingetrokken en veranderd in een rode. Een logische beslissing.

Met een man minder kon Sheffield een goed resultaat tegen Brighton, met Bart Verbruggen op doel en Jan Paul van Hecke in de defensie, wel vergeten. In een tijdsbestek van vier minuten zorgden Facundo Buonanotte en Danny Welbeck voor een 0-2 voorsprong bij rust; in de tweede helft liep Brighton met een eigen goal van Jack Robinson en twee treffers van Simon Adingra verder uit: 0-5.

De fans van Sheffield zagen zo voor de derde thuiswedstrijd op rij vijf doelpunten van de tegenstander:

Brighton klimt door de ruime overwinning naar de zevende plek in de Premier League. De Zuid-Engelsen hebben drie punten meer dan Manchester United, dat later deze zondag nog wel in actie komt tegen Luton Town. Joël Veltman bleef tegen Sheffield overigens de volledige wedstrijd op de bank bij Brighton; bij Sheffield deed Gustavo Hamer tachtig minuten mee.