Engeland

Brighton & Hove Albion - Everton

Brighton en Everton hebben de buit gedeeld in het duel tussen beide teams in de Premier League. De eindstand was 1-1. Eén speler van Brighton kreeg een rode kaart. Het duurde tot de 73ste minuut voordat Jarrad Branthwaite Everton op voorsprong bracht. In de 81ste minuut moest Brighton verder met een man minder toen Billy Gilmour van het veld werd gestuurd met een rode kaart. De gelijkmaker voor Brighton werd gemaakt door Lewis Dunk, met een assist van Pascal Groß. Het was de negende wedstrijd achter elkaar voor Everton dat er niet gewonnen werd. In de laatste vijf wedstrijden heeft Brighton twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Everton vier keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het negende gelijkspel van Brighton dit seizoen. Jan Paul van Hecke speelde de hele wedstrijd voor Brighton en kreeg één gele kaart en Joël Veltman werd in de 61e minuut in het veld gebracht. Bart Verbruggen (Brighton) speelde het hele duel. Op dit moment heeft Brighton 39 punten en staat op de zevende plaats, terwijl Everton met 21 punten op de zeventiende positie staat. Op 2 maart speelt Brighton om 16.00 uur een uitwedstrijd tegen Fulham op Craven Cottage. Die dag treft Everton in eigen huis West Ham op Goodison Park.