Engeland

Everton - Tottenham Hotspur

Everton had een moeilijke start in de wedstrijd tegen Tottenham. Spurs stond bij rust met 1-2 voor, maar Everton kwam in de tweede helft terug en maakte de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde in 2-2. Richarlison de Andrade opende na slechts vier minuten de score voor het bezoekende team uit een voorzet van Destiny Udogie. Jack Harrison maakte gelijk na een half uur, met een assist van Dominic Calvert-Lewin. De Andrade bracht in de 41ste minuut Tottenham opnieuw op voorsprong, op aangeven van James Maddison. De gelijkmaker voor Everton werd gemaakt door Jarrad Branthwaite. Voor Everton was het de zesde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning. Everton heeft in de laatste vijf wedstrijden drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Tottenham twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het vijfde gelijkspel van Everton dit seizoen. . Micky van de Ven (Tottenham) speelde het hele duel. Everton staat op de zeventiende plek met 19 punten. Tottenham staat op de vierde plek met 44 punten. Zaterdag 10 februari zullen beide teams hun volgende competitiewedstrijd spelen. Everton speelt om 13.30 uur in het Etihad Stadium uit tegen Manchester City. Tottenham neemt het om 16.00 uur thuis op tegen Brighton in het Tottenham Hotspur Stadium.