Engeland

Tottenham Hotspur - Bournemouth

Tottenham won zondag van Bournemouth in de Premier League-wedstrijd. Spurs won het duel met 3-1. De score werd na 9 minuten geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Pape Sarr, op aangeven van Giovani Lo Celso. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Heung-Min Son vergrootte de voorsprong in de 71ste minuut na een assist van Lo Celso. Richarlison de Andrade diepte de voorsprong van Tottenham uit na een assist van Brennan Johnson, in de 80ste minuut. Met nog zes minuten op de klok verkleinde Alex Scott de achterstand voor Bournemouth, met een assist van Marcus Tavernier. Maar Bournemouth was niet bij machte vaker te scoren. Voor de wedstrijd van zondag was Bournemouth al zeven duels ongeslagen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Tottenham vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Bournemouth vier overwinningen en één nederlaag heeft. Justin Kluivert bij Bournemouth in de 61ste minuut gewisseld. Tottenham staat na deze wedstrijd op de vijfde positie met 39 punten, terwijl Bournemouth de nummer 12 is met 25 punten. Bournemouth heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Tottenham. De volgende speeldag speelt Tottenham op zondag 14 januari om 17.30 uur in een uitwedstrijd tegen Manchester United. Bournemouth ontvangt zondag 21 januari om 17.30 uur Liverpool.