Engeland

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur

Brighton heeft donderdag de thuiswedstrijd tegen Tottenham in de Premier League met 4-2 gewonnen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Brighton op voorsprong, toen Jack Hinshelwood scoorde na 11 minuten, met een assist van João Pedro Junqueira de Jesus. Junqueira de Jesus bracht in de 23ste minuut Brighton op 2-0. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Pervis Estupiñán en vergrootte de voorsprong na een assist van James Milner. Junqueira de Jesus scoorde nog een keer en bouwde de marge verder uit in de 75ste minuut. Met nog negen minuten te spelen verkleinde Alejo Véliz de achterstand voor Tottenham, met een assist van Heung-Min Son. De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 85ste minuut van de wedstrijd toen Ben Davies scoorde, op aangeven van Pedro Porro, maar Tottenham was niet in staat om meer goals te maken. Brighton heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Tottenham drie overwinningen en twee nederlagen heeft. . Jan Paul van Hecke (Brighton) speelde het hele duel. Brighton staat na deze wedstrijd op de zevende plaats met 30 punten, terwijl Tottenham op de vijfde plek staat met 36 punten. Brighton speelt de volgende wedstrijd uit tegen West Ham. De teams staan op dinsdag 2 januari om 20.30 uur tegenover elkaar. Tottenham neemt het zondag 31 december om 15.00 uur thuis op tegen Bournemouth.