Engeland

Tottenham Hotspur - Everton

Tottenham is zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Everton in de Premier League sterker uit de hoek gekomen. Everton kon een 2-0 achterstand bij de rust niet meer goedmaken in de tweede helft. Spurs won het duel met 2-1. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Richarlison de Andrade scoorde na 9 minuten, met een assist van Brennan Johnson. Heung-Min Son bracht in de 18de minuut Tottenham op 2-0. Met nog acht minuten op de klok verkleinde André Filipe Tavares Gomes de achterstand voor Everton. Maar Everton was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. In de laatste vijf wedstrijden heeft Tottenham drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Everton vier overwinningen en één nederlaag heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Tottenham dit seizoen. De nederlaag was ook voor Everton de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil. Arnaut Danjuma werd in de 66e minuut in het veld gebracht voor Everton. Tottenham staat nu op de vierde plaats met 36 punten, terwijl Everton de nummer 16 is met 16 punten. De volgende speeldag speelt Tottenham op donderdag 28 december om 20.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Brighton. Everton ontvangt woensdag 27 december om 21.15 uur Manchester City.