Conte sluit de deur voor Icardi en heeft opvolger op het oog

Reacties

Mauro Icardi kan een nieuwe kans bij Internazionale vergeten. Antonio Conte hoopt dat Manchester United-aanvaller Romelu Lukaku de opvolger kan worden van de Argentijn.

Conte sluit de deur voor Icardi en heeft opvolger op het oog

Inter probeerde aan het begin van dit kalenderjaar nog om het contract van Icardi open te breken, maar de onderhandelingen met zaakwaarnemer Wanda Nara (tevens de vrouw van Icardi) hebben alleen maar voor ellende gezorgd. De aanvoerdersband werd afgepakt, er werd een knieblessure gefaket en er werd ruzie gemaakt met bestuursleden en supporters.

In de zomer werd Conte binnengehaald als opvolger van Luciano Spalletti en hij had meteen slecht nieuws voor Icardi. De aanvaller werd net als Radja Nainggolan in de etalage gezet en Conte nam Icardi zelfs niet mee op trainingskamp, eerst naar Zwitserland en vervolgens naar Azië. Voor als het nog niet duidelijk was herhaalde Conte het vrijdag nog maar eens: het Inter-boek is gesloten voor Icardi, die nog wel voor twee seizoenen vastligt in het Giuseppe Meazza.

'Hij (Icardi) maakt geen deel meer uit van het Inter-project. Dat is op dit moment de realiteit', zei Conte. De coach neemt het zaterdag met zijn ploeg op tegen Manchester United en bij die club staat de beoogde opvolger van Icardi onder contract. Lukaku zal vanwege een lichte blessure echter niet in actie komen tegen Inter.

Conte speelde op zijn persconferentie geen verstoppertje. 'Jullie weten heel goed dat Lukaku een speler is die ik erg waardeer', vertelde de coach. 'Maar vandaag is hij speler van Manchester United. Het is niet gemakkelijk om in deze fase zonder een eerste spits te zitten, maar de transfermarkt is nog wel even open. We zullen zien wat er gaat gebeuren.'

Eerder liet Inters directeur Beppe Marotta al weten dat hij met United had gesproken over een mogelijke overgang van Lukaku. Ook Edin Dzeko van AS Roma is in beeld. 'Dzeko en Lukaku zijn erg interessante spelers met verschillende eigenschappen. Ze zijn beiden een doelwit, dat zal ik niet ontkennen', zei Marotta anderhalve week geleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.