Valverde maakt indruk met emotionele brief aan zijn 'idool' Kroos

Reacties

Nu Toni Kroos zijn afscheid heeft aangekondigd, is voor ploeggenoot Federico Valverde het moment aangebroken om zijn bewondering uit te spreken. De 25-jarige Uruguayaan had er veel voor over gehad om bij Real Madrid langer samen te kunnen spelen met zijn negen jaar oudere Duitse collega.

Valverde maakt indruk met emotionele brief aan zijn 'idool' Kroos
© Pro Shots

Valverde hoorde vroeg op de dag van het nieuws van Kroos. Laatstgenoemde heeft besloten om na het EK een punt achter zijn zo rijke carrière te zetten. Valverde dacht als een van de leerlingen van Kroos terug aan hoe hij opkeek tegen de spelmaker toen ze samen gingen spelen bij De Koninklijke. Dat tegen de vijfvoudig Champions League-winnaar opkijken, is nooit voorbijgegaan. 

'Iedereen heeft als kind volgens mij wel een idool gehad. De personen die we op tv zagen, personen bij wie we dachten: zo wil ik ook zijn, als ik groot ben. Kinderen met veel fantasie droomden van het samenspelen met hun idool, die onbereikbaar was. Zo'n kind was ik. Mijn droom is in vervulling gegaan, ik heb samengespeeld met de speler die ik altijd als idool heb gezien', schrijft Valverde op Instagram aan Kroos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik had een gek gevoel vandaag en een brok in mijn keel', gaat hij verder. 'Ik weet dat het kind in mij het liefst nog tien jaar met je zou hebben samengespeeld, Toni. Ik ben altijd dat kind gebleven, het kind dat jou bewonderde. Ik heb heel de dag nagedacht over wat ik zou schrijven en ik denk niet eens dat ik het ooit tegen je gezegd heb. Ik weet ook niet of ik dat kan, maar ik wil dat je weet dat ik gek op je ben. Ik heb aan jou te danken dat ik geworden ben wie ik ben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.