Deze 25 Nederlanders beginnen aan het nieuwe Premier League-seizoen

Reacties

De transfermarkt in Engeland is gesloten en het vizier gaat op de start van de Premier League. 25 Nederlanders staan bij de aftrap onder contract in 's werelds meest populaire nationale voetbalcompetitie, maar voor een groot deel van deze groep valt een transfer naar het buitenland niet uit te sluiten.

Deze 25 Nederlanders beginnen aan het nieuwe Premier League-seizoen

Bij Liverpool, dat met vier Nederlandse spelers het meest oranje gekleurd is, is daar geen sprake van. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn al een tijdje belangrijke basisspelers en Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever hopen dat ook te kunnen worden. Laatstgenoemde klopt al een tijdje op de deur en maakte in de voorbereiding veel indruk op Klopp. Van den Berg werd deze zomer overgenomen van PEC Zwolle en krijgt de tijd om zich aan te passen.

Brighton & Hove Albion heeft drie Nederlanders onder contract staan. Dat Davy Pröpper en Jürgen Locadia bij The Seagulls spelen is bekend, maar Soufyan Ahannach wordt vaak over het hoofd gezien. De 23-jarige middenvelder maakte twee jaar geleden de overstap van Almere City en werd in zijn eerste seizoen voor een halfjaar verhuurd aan Sparta Rotterdam. Ahannach, die vorig seizoen kampte met een zware blessure, wacht nog op zijn competitiedebuut voor Brighton. De vraag is of hij daar een serieuze kans op maakt.

In de voorbereiding kreeg Soufyan Ahannach de kans om zich te laten zien.
In de voorbereiding kreeg Soufyan Ahannach de kans om zich te laten zien.

Er zitten meer Nederlanders in de Premier League die nauwelijks uitzicht op speelminuten hebben. Maarten Stekelenburg en Cuco Martina bij Everton, bijvoorbeeld. Laatstgenoemde speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor Feyenoord en is nu terug op Goodison Park, waar hij duidelijk niet in de plannen van Marco Silva voorkomt. Stekelenburg komt alleen in beeld als er iets gebeurt met eerste doelman Jordan Pickford. Everton haalde met Jonas Lössl van Huddersfield Town nog een extra concurrent voor de Nederlander in huis.

Bij Crystal Palace zit Jaïro Riedewald in een lastige situatie en bij Watford zitten ze eigenlijk niet meer te wachten op Marvin Zeegelaar, die is teruggekeerd van een huurperiode bij Udinese. Wesley Hoedt weet hoe Zeegelaar zich voelt: hij is niet langer nodig bij Southampton, dat de verdediger vorig seizoen verhuurde aan Celta de Vigo. Voor deze spelers is het goed mogelijk dat er nog een transfer zal komen, maar zoals bekend moet dat dan een verhuizing over de grens worden. In Engeland is de transfermarkt in de hoogste twee divisies sinds donderdagavond 18.00 uur gesloten.

De Nederlanders in de Premier League:

Naam: Club:
01. Virgil van Dijk Liverpool
02. Georginio Wijnaldum Liverpool
03. Sepp van den Berg Liverpool
04. Ki-Jana Hoever Liverpool
05. Davy Pröpper Brighton
06. Jürgen Locadia Brighton
07. Soufyan Ahannach Brighton
08. Nathan Aké Bournemouth
09. Arnaut Danjuma Groeneveld Bournemouth
10. Patrick van Aanholt Crystal Palace
11. Jaïro Riedewald Crystal Palace
12. Maarten Stekelenburg Everton
13. Cuco Martina Everton
14. Timothy Fosu-Mensah Man Utd
15. Tahith Chong Man Utd
16. Daryl Janmaat Watford
17. Marvin Zeegelaar Watford
18. Anwar El Ghazi Aston Villa
19. Erik Pieters Burnley
20. Marco van Ginkel Chelsea
21. Ian Maatsen Chelsea
22. Jetro Willems Newcastle United
23. Tim Krul Norwich City
24. Michael Verrips Sheffield United
25. Wesley Hoedt Southampton

Gekeken is naar Nederlandse spelers die een contract hebben in de Premier League en in ieder geval al eens zijn aangesloten bij de selectie van het eerste elftal.

Van de twintig ploegen in de Premier League zijn er slechts zes zonder Nederlandse inbreng. Dat zijn Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal, West Ham United, Leicester City en Wolverhampton Wanderers. 

Tien dingen om naar uit te kijken in het nieuwe Premier League-seizoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.