Eredivisie op Rapport: het regent onvoldoendes bij Ajax, Excelsior en NEC

Reacties

In Eredivisie op Rapport maken we na elke speelronde de balans op met beoordelingen van de spelers, trainers en scheidsrechters. In speelronde 21 waren er veel onvoldoendes te noteren, bij onder meer Ajax, Excelsior en NEC.

Eredivisie op Rapport: het regent onvoldoendes bij Ajax, Excelsior en NEC
© Pro Shots

De speelronde begon vrijdag in Waalwijk, waar NEC van een roze wolk af donderde. Alles leek de laatste weken in goud te veranderen bij de Nijmegenaren, maar drie dagen na de winst in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi ging het mis. NEC verloor van RKC Waalwijk (2-0) en liet zo de kans liggen om plek zes te grijpen. Geen enkele speler van NEC kreeg een 6 of hoger. Onder anderen Bram Nuytinck, Dirk Proper, Sontje Hansen en Kodai Sano kregen een onvoldoende.

Onvoldoendes waren er ook genoeg bij Excelsior, dat al na dertien minuten op een 3-0 achterstand stond tegen FC Twente. Daarmee was de wedstrijd tegen de Tukkers eigenlijk al gespeeld. Doelman Stijn van Gassel ging in de fout en kreeg een 4,5. Hetzelfde cijfer was er voor spits Troy Parrott. De complete defensie van de Rotterdammers kreeg daarnaast een onvoldoende. Ook Couhaib Driouech, die een transfer naar PSV in het water zag vallen, kwam niet boven de 5,5 uit.

Dan Ajax, dat vlak na rust op een 3-0 achterstand stond tegen SC Heerenveen. De Amsterdammers kwamen nog terug tot 3-2 en zagen de 3-3 in de slotfase in rook opgaan, doordat niet met zekerheid kon worden gezegd of de bal over de lijn was geweest. Desondanks stelde Ajax flink teleur in Friesland. Borna Sosa, Josip Sutalo, Kenneth Taylor en Steven Berghuis kregen een 4,5. Carlos Forbs noteerde zelfs een 4. Alleen Brian Brobbey en invaller Chuba Akpom scoorden hoger dan een 5,5.

Bekijk hieronder de beoordelingen van speelronde 21 in de Eredivisie.

RKC Waalwijk Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Excelsior Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Almere City FC Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Heracles Almelo Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

SC Heerenveen Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

FC Utrecht Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

FC Volendam Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Feyenoord Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.