Elftal van de Speelronde: Italiaanse overmacht en twee Oranje-klanten

Reacties

De tweede speelronde van Euro 2020 zit erop en dus maken we bij VI de balans op. Wie waren de grootste uitblinkers in de tweede week van het EK?

Elftal van de Speelronde: Italiaanse overmacht en twee Oranje-klanten
© Pro Shots

Net als bij de Eredivisie-wedstrijden geven onze verslaggevers bij ieder EK-duel rapportcijfers aan spelers, trainers en scheidsrechters. Nu alle landen voor een tweede keer in actie zijn gekomen, hebben we de beoordelingen op een rijtje gezet.

Net als in de eerste speelronde maakte Italië wederom grote indruk, door met 3-0 te winnen van Zwitserland. Dat het een overtuigende zege was, blijkt ook wel uit ons elftal. Achterin hield de ploeg de nul, hetgeen mooie cijfers oplevert voor keeper Gianluigi Donnarumma en centrumverdediger Leonardo Bonucci. Ook zijn er uitverkiezingen voor Manuel Locatelli (de middenvelder van Sassuolo die de 1-0 en de 2-0 maakte) en spits Ciro Immobile (van Lazio, goed voor de 3-0).

Immobile krijgt voorin gezelschap van twee zeer grote namen: Gareth Bale, die de uitblinker was bij het Wales dat met 2-0 won van Turkije, en Kevin De Bruyne. De Belgische spelmaker was vrijwel eigenhandig verantwoordelijk voor het feit dat De Rode Duivels wonnen van Denemarken (2-1), hetgeen hem een wel héél bijzonder compliment opleverde. De Bruyne posteren we een beetje aan de rechterkant.

Achterin hebben we gekozen voor twee wingbacks naast Bonucci, twee spelers die grote indruk maakten namens hun land. Robin Gosens (zijn verhaal is inmiddels bekend) bestierde de hele linkerflank tijdens Duitsland - Portugal (4-2) en was de absolute uitblinker. Op rechts imponeerde Attila Fiola, die met Hongarije een stuntpunt pakte tegen Frankrijk: 1-1

Het middenveld barst van het voetballend vermogen. Oranje levert met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong twee spelers die in deze twee speelronde met 2-0 wonnen van Oostenrijk. Naast Locatelli staat ook László Kleinheisler (de tweede Hongaar in het elftal, een eervolle vermelding waard) op het middenrif, waarmee ons elftal van de tweede speelronde compleet is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.