Smaakmaker VVV-Venlo tweede zomeraanwinst voor Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen heeft de komst van Levi Smans afgerond. De Friezen nemen de 21-jarige middenvelder over van VVV-Venlo, dat een afkoopsom voor de Limburger ontvangt. 

Smaakmaker VVV-Venlo tweede zomeraanwinst voor Heerenveen
© Pro Shots

De komst van Smans diende zich eerder deze maand al aan, toen beide clubs een akkoord naderden. Nu heeft Heerenveen de transfer zelf ook bevestigd. De aanvallende middenvelder heeft voor vier jaar getekend bij de Eredivisie-club, die onlangs Robin van Persie presenteerde als nieuwe hoofdtrainer. Eerder kwam verdediger Sam Kersten al transfervrij over van PEC Zwolle.

Smans was in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen goed voor negen goals en zes assists en werd in de vierde periode verkozen tot Beste Talent. 'Met zijn drive en energie past hij uitstekend bij SC Heerenveen', zegt algemeen directeur Ferry de Haan. 'Hij is een talentvolle en leergierige speler van wie we denken dat hij zich bij ons uitstekend verder kan ontwikkelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelf had Smans meteen een goed gevoel bij de overstap. 'Heerenveen staat bekend als een club waar talentvolle spelers een volgende stap in hun carrière kunnen maken. Dit voelt voor mij dan ook als de perfecte stap omhoog. Ik wil mij hier ontwikkelen en de concurrentiestrijd aangaan om komend seizoen al zoveel mogelijk minuten te maken in de Eredivisie. Daar kijk ik enorm naar uit.'

Voor het financieel noodlijdende VVV komt het niet slecht uit dat Smans nu geld in het laatje brengt. 'Levi heeft een erg goed seizoen gedraaid en daarmee heeft hij deze transfer echt verdiend', zegt interim-technisch manager Marc van Hintum. 'We gaan Levi natuurlijk missen, maar tegelijkertijd is dit voor VVV ook een mooie en goede transfer waar we trots op kunnen zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.