Teleurstellend Turkije zakt ook tegen verrassend Wales door het ijs

Wales heeft woensdag in de tweede EK-wedstrijd een overwinning geboekt op Turkije. Een doelpunt van Aaron Ramsey bleek genoeg voor de zege. Turkije stelde opnieuw teleur en heeft na twee EK-duels nog altijd niet gescoord.

Turkije
Turkije
0 - 2
Wales
Wales

Turkije had iets goed te maken na de kansloze 3-0 nederlaag tegen Italië uit de openingswedstrijd. Het viel vooral op dat de Turken nauwelijks kansen creëerden. Dat moest tegen Wales anders, maar daar dachten Gareth Bale en co anders over. Aaron Ramsey waarschuwde Turkije al twee keer met een schot dat net naast ging en later een poging die over het doel zeilde.

Het was niet zo dat Turkije er helemaal niets tegenoverstelde, maar Wales kreeg de betere kansen. Bale speelde een sterke wedstrijd en deelde de lakens uit en waar Ramsey eerder nog kansen op 0-1 liet liggen, was het vlak voor rust wel raak. De pass van Bale was op maat en de middenvelder van Juventus rondde af.

Turkije begon nog sterk aan de tweede helft en kreeg via Burak Yilmaz meteen een goede kans. Merih Demiral kopte de bal door en de aanvaller werkte de bal van dichtbij over het doel. Nadat doelman Ugurcan Çakir een poging van Ramsey uit zijn doel hield, kreeg Bale de uitgelezen mogelijkheid op 0-2. Hij werd gevloerd door Zeki Çelik en legde aan vanaf elf meter. De sterspeler van Wales schoot de penalty echter hoog over het doel.

Ook met Halil Dervisoglu als invaller in het veld slaagde Turkije er niet in om de 1-1 te maken. Keeper Danny Ward hield een goede kopbal van Demiral nog uit zijn doel. Wales liet via Daniel James (schot) en Bale (kopbal) kansen op de 0-2 liggen, maar die viel in de extra tijd alsnog via Connor Roberts. Turkije zal de laatste wedstrijd tegen Zwitserland moeten winnen om nog kans te maken op een plek in de knock-outfase. Wales doet erg goede zaken met de zege.