Ontketend Duitsland legt Portugal genadeloos op pijnbank

Reacties

Duitsland heeft zaterdag in München regerend Europees kampioen Portugal op de pijnbank gelegd. Robin Gosens speelde een hoofdrol in de Duitse show.

Ontketend Duitsland legt Portugal genadeloos op pijnbank
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Na de valse EK-start was Duitsland gebrand op een succes tegen Portugal. Tegen de regerend kampioen moest de wederopstanding van Die Mannschaft zijn beslag krijgen, ook om te voorkomen dat de jacht op de Europese titel al op voorhand zou mislukken.

In de openingsfase onderstreepte de Duitsers hun intenties. De ene na de andere aanvalsgolf werd losgelaten op de Portugese defensie. In de vijfde minuut leek het al resultaat te hebben. Robin Gosens werkte met een ultiem acrobatisch hoogstandje de bal achter doelman Rui Patricío.

De VAR was echter onverbiddelijk en zette een streep door de vroege openingsgoal vanwege buitenspel van Serge Gnabry in de aanloop naar de afgekeurde goal. Na een kwartier volgde de volgende tik voor de Duitsers. Een perfecte counter leverde Ronaldo zijn treffer en Portugal de 1-0 op. Op aangeven van Diogo Jota tikte CR7 zijn 107de interlandgoal binnen.

Deze koude douche was geen genadeklap, maar versterkte juist de revanchegevoelens bij Duitsland. Bondscoach Joachim Löw zag hoe zijn ploeg de tegenslag gebruikte als extra motivatie die na ruim een half uur resultaat had. In een tijdsbestek van vijf minuten had Die Mannschaft de rollen omgedraaid.

Gosens was als aangever direct betrokken bij de gelijkmaker, die door de UEFA op naam werd gebracht van de Portugees Rúben Dias. Vijf minuten later was Raphaël Guerreiro de ongelukkige door de bal na een voorzet van Joshua Kimmich in eigen doel te schieten.

Beloning Gosens
De productieve opleving bleek het begin van een Duitse show die in de tweede helft een vervolg kreeg. Kai Havertz onderstreepte dat met de 1-3 na voorbereidend werk van Gosens, die in de zestigste minuut zijn beloning voor zijn opvallende optreden kreeg. Na een voorzet van Kimmich vergrootte de vleugelspeler met een verleden op de Nederlandse velden met een rake kopbal de marge.

De 2-4 van Diogo Jota op aangeven van Ronaldo bood Portugal nog enige hoop op een ontsnapping. Kansen waren er ook op de aansluitingstreffer, maar mede dankzij het aluminium hield Duitsland een marge van twee goals in het spektakelstuk.

Met de zege in München zette Duitsland zich weer op de EK-kaart. De nieuwe nummer drie Portugal wacht in Groep F nog een wedstrijd tegen Frankrijk om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Portugal
Patrício 6
Semedo 4
Pepe 5
Dias 5
Guerreiro 5
Pereira 6
B. Silva 6
(46. R. Sanches) 6
Fernandes 5
(64. Moutinho) -
Carvalho 5,5
(58. Rafa) 6
Jota 6
(83. A. Silva) -
Ronaldo 6
Bondscoach: Fernando Santos 6
Duitsland
Neuer 6
Kimmich 7,5
Ginter 6
Hummels 6
(63. Can) -
Rüdiger 5
Gosens 8,5
(62. Halstenberg) -
Kroos 7
Gündogan 6,5
Müller 7
Havertz 7
(73. Goretzka) -
Gnabry 6
(87. Sané) -
Bondscoach: Joachim Löw 7
Scheidsrechter: Anthony Taylor 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.