Frankrijk deelt eerste EK-tik uit aan tandeloos Duitsland

Reacties

Frankrijk heeft dinsdag de kraker op het EK gewonnen van Duitsland. De regerend wereldkampioen won met nipt verschil dankzij een eigen doelpunt van Mats Hummels. Duitsland zette er te weinig tegenover om Frankrijk echt pijn te doen.

Frankrijk deelt eerste EK-tik uit aan tandeloos Duitsland
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
Duitsland
Duitsland

Op voorhand was Frankrijk-Duitsland dé kraker in Groep F van het EK, waar Portugal eerder op de dag won van Hongarije. Frankrijk, dat door de UEFA als thuisspelend land werd aangemerkt, was als regerend wereldkampioen de favoriet voor de confrontatie met de Duitsers, die de laatste jaren steeds meer teleurstellingen te verwerken kregen. Nog voordat de bal rolde in de Allianz Arena was er spektakel. Vlak voor de aftrap vloog een activist van Greenpeace het stadion in. Hij landde op het veld en werd door de beveiliging verwijderd.

Na dit opmerkelijke voorval ging de wedstrijd van start en dat gebeurde van beide kanten wat afwachtend. Frankrijk waarschuwde Duitsland na zeventien minuten voor het eerst serieus, toen Kylian Mbappé stuitte op Manuel Neuer. Even later was het alsnog raak voor de Fransen. Paul Pogba had een sublieme breedtepass in huis op Lucas Hernández, die Mbappé probeerde te bereiken. Nog voordat de aanvaller de bal kon raken, schoot Mats Hummels de bal in zijn eigen doel: 1-0.

© Pro Shots

Duitsland ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam moeizaam door de Franse defensie heen. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps hoefde eigenlijk niet echt te vrezen. De grootste mogelijkheid was voor Ilkay Gündogan, die op aangeven van Serge Gnabry de bal verkeerd raakte en zijn inzet naast zag rollen. Frankrijk was nog enkele keren dreigend met snelheid voorin, maar slaagde er voor rust niet in om de score uit te breiden.

Duitsland beet in de tweede helft iets meer van zich af, hoewel Mbappé de eerste was die na rust een mogelijkheid creëerde en Adrien Rabiot de paal raakte. Vervolgens was het Serge Gnabry die de bal uit een voorzet over het doel werkte, waarna Benjamin Pavard ternauwernood een voorzet van Joshua Kimmich wegwerkte. Zo kon Frankrijk nauwelijks rustig achterover leunen. Dat lukte ook niet doordat de 2-0 van Mbappé werd afgekeurd. De aanvaller stond bij het ontvangen van de bal buitenspel.

Na de korte fase waarin Duitsland kansen kreeg, nam Frankrijk wat meer de regie over. Mbappé werd opnieuw weggestoken met een goede pass in de diepte en het was aan Hummels te danken dat de aanvaller niet tot een schot kwam. De verdediger had een uitstekende tackle in huis. Even later dacht Mbappé alsnog een aandeel te hebben in de 2-0 van Frankrijk toen hij Karim Benzema bediende, maar opnieuw was er sprake van buitenspel en ging de goal niet door. Uiteindelijk bleek het eigen doelpunt van Hummels voldoende voor Frankrijk, dat zo met 1-0 won.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De beoordelingen van Frankrijk-Duitsland:

Frankrijk

Lloris 6,5
Pavard 6
Varane 7
Kimpembe 6,5
Hernández 6,5
Rabiot 6,5
(95. Dembélé) -
Kanté 7
Pogba 7,5
Benzema 6
(89. Tolisso) -
Griezmann 6
Mbappé 6,5
Bondscoach: Deschamps 6

Duitsland

Neuer 6
Kimmich 6
Ginter 6
(87. Can) -
Hummels 6
Rüdiger 6
Gosens 6
(87. Volland) -
Kroos 6,5
Güdogan 6
Müller 5
Havertz 5
(74. Sané) -
Gnabry 5,5
(74. Werner) -
Bondscoach: Löw 5
Scheidsrechter: Del Cerro Grande 6
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.