Frankrijk wél te kijk gezet door Hongarije

Reacties

Hongarije heeft in de Poule des Doods voor een ongekende stunt gezorgd. Frankrijk kwam in Boedapest niet verder dan een gelijkspel.

Frankrijk wél te kijk gezet door Hongarije
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

In Boedapest werd een kat- en muisspel verwacht tussen de wereldkampioen Frankrijk en de ultieme underdog in de Poule des Doods Hongarije. 'Het is 900 miljoen tegen 60 miljoen', zei Hongarije-bondscoach Marco Rossi vooraf over het ongelijke speelveld qua beschikbare spelers. Het spelbeeld bevestigde die verhoudingen ook, waarbij het wachten leek op de eerste Franse treffer.

Los van de gevaarlijke momenten van Kylian Mbappé had Karim Benzema in de eerste helft de beste kans de score te openen. De in ere herstelde international miste na een schitterend hakje van de PSG-spits een uitgelezen gelegenheid om zijn eerste doelpunt voor Les Blues te maken sinds 8 oktober 2015.

De druk op de Fransen om tot scoren te komen werd in de extra tijd van de eerste helft groter. Hongarije zocht namelijk na een spaarzame aanval met een voorsprong de kleedkamer op na 45 minuten. Attila Fiola zette zelf een counter op en prikte de bal na een combinatie met Roland Sallai langs doelman Hugo Lloris.

De even onverwachte als spectaculaire ruststand in Boedapest dwong de Fransen tot extra inspanningen om een blamage te voorkomen. De ploeg van Didier Deschamps bleef echter alle moeite hebben een bres te slaan in de Hongaarse verdedigingslinie. Na bijna een uur zorgde invaller Ousmane Dembélé met een knal op de paal voor een schrikmoment voor de thuisploeg.

Na ruim een uur kwam de Franse gelijkmaker dan toch op het scorebord. Hongarije was richting het Franse doel opgeschoven om met een vrije trap te jagen op de 2-0, maar moest het verlaten van de defensieve stellingen bekopen met de 1-1. Na een lange bal kwam de bal bij Mbappé, die met enig fortuin de bal voor de voeten van Antoine Griezmann bracht. De aanvaller van Barcelona kende geen medelijden; 1-1.

Het scenario van de Hongaarse EK-start hing als een dreigende wolk boven Boedapest, waar Portugal in de laatste zes minuten een stunt voorkwam. De ploeg van Rossi moest het na de 0-3 nederlaag doen met de complimenten. Tegen Frankrijk was er een punt als concreet resultaat van de getoonde leeuwenmoed.

Door het resultaat is Frankrijk zo goed als zeker van de volgende ronde, al is het door het gelijkspel nog onduidelijk welk pad in de achtste finale wacht voor Les Bleus. Hongarije mag met het eerste punt ook nog hoop koesteren op een vervolg op het EK.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Hongarije
Péter Gulácsi 7
Endre Botka 6,5
Willi Orban 6
Attila Szalai 7
Loïc Nego 7
László Kleinheisler 8
(84. Gergo Lovrencsics) -
Ádám Nagy 7
András Schäfer 6,5
(75. Tamás Cseri) -
Attila Fiola 8
Ádám Szalai -
(26. Nemanja Nikolic) 6
Rolland Sallai 7,5
Bondscoach: Marco Rossi 8
Frankrijk
Hugo Lloris 6
Benjamin Pavard 4,5
Raphaël Varane 6
Presnel Kimpembe 6
Lucas Digne 5,5
Paul Pogba 6
(76. Corentin Tolisso) -
N’Golo Kanté 6,5
Adrien Rabiot 5,5
(57. Ousmane Dembélé) 6,5
(87. Thomas Lemar) -
Antoine Griezmann 6
Karim Benzema 5,5
(76. Olivier Giroud) -
Kylian Mbappé 6,5
Bondscoach: Didier Deschamps 6
Scheidsrechter: Michael Oliver (Engeland) 8
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.