Ancelotti meldt Courtois-rentree en geeft keuze voor doelman tegen Bayern vrij

Reacties

Thibaut Courtois staat zaterdagmiddag onder de lat tijdens Real Madrid - Cádiz, aldus Carlo Ancelotti tijdens een persconferentie in aanloop naar dat duel. De Italiaanse oefenmeester heeft zijn keuze qua doelman voor de return met Bayern München in de halve finales van de Champions League ook al prijsgegeven.

Ancelotti meldt Courtois-rentree en geeft keuze voor doelman tegen Bayern vrij
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Cádiz
Cádiz

Courtois kent een seizoen waarin hij het nodige blessureleed met zich mee heeft gedragen. De Belgische doelman raakte eerst geblesseerd aan zijn kruisband en aan het eind van zijn revalidatietraject ging de meniscus parten spelen. In München keerde Courtois weer voor het eerst terug bij de wedstrijdselectie van Real Madrid en nu liggen er ook speelminuten in het verschiet.

'Het gaat goed met Thibaut en hij zal morgen spelen', zo viel Ancelotti met de deur in huis tijdens het persmoment. 'Dat is goed nieuws voor ons, net als de terugkeer van Militão (Eder Miltão, red.). Ze zijn erg verheugd en we zijn blij dat de spelers weer terug kunnen keren.'

De basisplaats voor Courtois betekent dat Andriy Lunin tegen Cádiz op de bank plaatsneemt. De Oekraïener hoeft echter niet te vrezen voor de return in de Champions League. 'We hebben ook een finale in gedachten en die spelen we woensdag tegen Bayern. Daarin gaat Lunin spelen. Daarna zullen we zien', besluit de Italiaan, die daarmee de deur op een basisplaats voor Courtois in een mogelijke finale van het miljardenbal open houdt.

Zieke Bellingham
Na afloop van het duel tussen Bayern en Real ging het ook even over Jude Bellingham, maar niet op de manier van hoe we dat normaal van hem gewend zijn. De Engelsman werd voortijdig gewisseld en in de media sijpelde al door waarom, maar Ancelotti gaf de bevestiging. 'Woensdag had hij een darmvirus en hij was niet honderd procent fit', aldus de Italiaan, die de fans van De Koninklijke vervolgens een zucht van verlichting laat slaken. 'Het gaat nu goed met hem.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.