EK-opponent deelt waarschuwing uit aan Oranje: 'We hebben onze lesjes geleerd'

Reacties

Bondscoach Andriy Shevchenko is apetrots op Oekraïne, dat dinsdagavond in de Nations League won van topland Spanje. En dat moet een waarschuwing voor Oranje, dat het op het EK bij de Oost-Europeanen in de poule zit.

EK-opponent deelt waarschuwing uit aan Oranje: 'We hebben onze lesjes geleerd'
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
1 - 0
Spanje
Spanje

Het was een week van uitersten voor Oekraïne. Eerst werden niet minder dan drie keepers positief getest op het coronavirus, waarna de oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk met 7-1 (!) werd verloren. Afgelopen weekend volgde tegen Duitsland in de Nations League (nipte 1-2 nederlaag) al voorzichtig eerherstel, maar het schitterende slotstuk van de interlandperiode was dinsdagavond. Toen werd er verrassend genoeg thuis met 1-0 gewonnen van Spanje. Dat betekende voor de Zuid-Europeanen de eerste nederlaag in vijftien wedstrijden en ruim twee jaar tijd.

Door die overwinning van Oekraïne is de spanning weer helemaal terug in Groep 4 van Divisie A, tot grote vreugde van bondscoach Shevchenko. 'Ik hoef eigenlijk helemaal niets te zeggen, want mijn spelers hebben alles al gezegd met hun instelling en toewijding', sprak een apetrotste keuzeheer na afloop. 'Dit is hún overwinning, ze waren simpelweg geweldig vanavond. We hebben onze lesjes geleerd van die wedstrijd tegen Frankrijk, de spelers hebben geaccepteerd dat we een paar veranderingen hebben doorgevoerd en hebben ons plan perfect uitgevoerd.'

Door Duitsland goed partij te bieden en van Spanje te winnen heeft Oekraïne laten zien dat het niet onderschat mag worden. En dat is dus een duidelijke waarschuwing voor het Nederlands elftal, op het EK van komende zomer pouletegenstander van Oekraïne. 'Het is niet makkelijk om het tegen een topland als Spanje op te nemen, maar we hebben keihard geknokt. We wílden winnen, dus we hébben ook gewonnen', zo sloot Shevchenko af met

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
13-3
+10
11
2
Duitsland
6
2
3
1
10-13
-3
9
3
Zwitserland
6
1
3
2
9-8
+1
6
4
Oekraïne
6
2
0
4
5-13
-8
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.