Spaanse pers irriteert Luis Enrique: 'Krijgt De Gea de schuld? Zet de camera's maar uit'

Reacties

Luis Enrique is niet van plan om keeper David De Gea te laten vallen. De 29-jarige keeper maakt de laatste tijd bepaald geen stabiele indruk, maar de bondscoach van Spanje heeft het wederom voor hem opgenomen.

Spaanse pers irriteert Luis Enrique: 'Krijgt De Gea de schuld? Zet de camera's maar uit'
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
1 - 0
Spanje
Spanje

De Gea ligt al geruime tijd onder vuur. Bij zijn club Manchester United zijn zijn prestaties lang niet altijd voldoende, iets waar meerdere ex-clubiconen die tegenwoordig als analyticus werken zich al aan paar keer bijzonder fel over uitspraken. Zo zei Roy Keane na een goal van Steven Bergwijn tegen Man Utd dat hij helemaal klaar is met de Spanjaard, terwijl Phil Neville de situatie na een thuisnederlaag tegen Chelsea 'zorgwekkend' noemde.

In de nationale ploeg is De Gea evenwel nog onomstreden. Sterker nog: bondscoach Luis Enrique verdedigde hem vorige maand nog uitgebreid, na de 1-1 tegen Oekraïne. Dat was een duel in Spanje, toen was de goalie een van de absolute uitblinkers, maar dinsdag stond de return in Kiev op het programma. La Furia Roja verloor met 1-0, door een tegentreffer waarbij De Gea bepaald niet vrijuit leek te gaan.

Desondanks weigerde een geïrriteerde Luis Enrique mee te gaan in de kritiek op zijn nummer 1. 'Bij een tegengoal zijn er altijd dingen die beter hadden gekund, maar De Gea de schuld geven is een obsessie geworden voor jullie, het is een bijzonder slechte gewoonte', zo beet hij het journaille toe. 'Het lijkt wel alsof jullie daarop kicken. Zeg het maar, hoor... Geven jullie David de schuld van deze nederlaag? Zo ja, dan zet de camera's maar uit, dan stoppen we ermee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.