Corona-chaos bij Oekraïne: keeperstrainer (45) vier jaar na pensioen weer reservegoalie

Reacties

Bij de nationale ploeg van Oekraïne is een bizarre situatie ontstaan. Omdat niet minder dan drie keepers besmet zijn geraakt met het coronavirus, is Oleksandr Shovkovskiy (45) opgeroepen. Opmerkelijk, aangezien hij al in 2016 een punt zette achter zijn carrière en momenteel keeperstrainer is bij de nationale ploeg.

Corona-chaos bij Oekraïne: keeperstrainer (45) vier jaar na pensioen weer reservegoalie
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
7 - 1
Oekraïne
Oekraïne

Oekraïne is op het EK in de poule tegenstander van Oranje en speelt woensdagavond in en tegen Frankrijk een oefenwedstrijd. In aanloop naar dat duel kampt het team met een accuut keepersprobleem. Zo werd doelman Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk) eerder al positief getest op het coronavirus. Later bleek dat ook het geval bij zijn concurrent Andriy Lunin (Real Madrid) én Yuriy Pankiv (FC Oleksandriya), die nota bene was opgeroepen als vervanger van Pyatov.

En dus heeft bondscoach Andriy Shevchenko een oude bekende van stal gehaald. De 45-jarige Shovkovskiy is opgeroepen. Saillant detail: de routinier ging vier jaar geleden (!) al met voetbalpensioen en is inmiddels assistent annex keeperstrainer bij de national ploeg.

De man die zijn hele loopbaan voor Dinamo Kiev speelde kan nu zijn 93ste interland gaan spelen, maar zal niet in de basis beginnen. Georgiy Bushchan (die nog geen enkele interland speelde) staat onder de lat, Shovkovskiy is slechts reservekeeper.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.