Lepe omhaal Camavinga en mijlpaal Giroud bij wervelend Frankrijk

Reacties

Frankrijk heeft woensdagavond indruk gemaakt door Oekraïne, volgend jaar tegenstander van het Nederlands elftal op het EK, met grote cijfers te verslaan. Jongeling Eduardo Camavinga en jubilaris Olivier Giroud vestigden de aandacht op zich tijdens de vriendschappelijke interland.

Lepe omhaal Camavinga en mijlpaal Giroud bij wervelend Frankrijk
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
7 - 1
Oekraïne
Oekraïne

Voor Giroud begon dat al bij de aftrap, aangezien de 34-jarige spits van Chelsea ter gelegenheid van zijn honderdste interland de aanvoerdersband mocht dragen. De bijzondere avond werd vervolgens nog mooier, toen de jubilaris met een prachtig schot van afstand en een rake kopbal uit de rebound ook nog twee treffers toevoegde aan zijn toch al indrukwekkende interlandproductie. Met 42 goals passeerde Giroud daardoor Michel Platini op de topscorerslijst aller tijden van Frankrijk, waarop nu alleen Thierry Henry (51) boven hem staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zijn aantallen waar Camavinga alleen maar van kan dromen (en die hij waarschijnlijk ook niet zal bereiken omdat hij een middenvelder is), maar het zeventienjarige toptalent van Stade Rennes greep woensdag wel de spotlights. De wedstrijd was namelijk pas negen minuten oud toen het voormalige transferdoelwit van Real Madrid uit de rebound met een lepe omhaal de bal in de verre hoek liet vallen en zo de jongste doelpuntenmaker voor Frankrijk sinds 1914 (!) werd.

Het was een fraai begin van een mooie avond voor Frankrijk, dat na de goals van Giroud al voor rust op 4-0 kwam door een eigen goal van Vitaliy Mykolenko. In de tweede helft deed Viktor Tsygankov iets terug namens het arme Oekraïne, maar dankzij stuk voor stuk fraaie doelpunten van Corentin Tolisso en de ingevallen Kylian Mbappé en Antoine Griezmann liep Frankrijk in de slotfase uit naar een monsterzege. Het biedt vertrouwen voor de Nations League-kraker met Portugal van zondag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer O. Giroud
Meer over O. Giroud
Meer E. Camavinga
Meer over E. Camavinga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.