Lat zit Ronaldo in de weg tegen Spanje, Duitsland geeft driemaal voorsprong weg

Reacties

Het mooie affiche tussen Portugal en Spanje is geëindigd in een bloedeloos gelijkspel. Dit betekent dat Cristiano Ronaldo even pas op de plaats moet maken in zijn recordjacht. In Keulen viel er een stuk meer te beleven bij de oefeninterland Duitsland – Turkije.

Lat zit Ronaldo in de weg tegen Spanje, Duitsland geeft driemaal voorsprong weg
© Pro Shots
Portugal
Portugal
0 - 0
Spanje
Spanje

Vorige maand werd Ronaldo al de eerste Europees met honderd interlandgoals, met twee doelpunten tegen Zweden kwam hij weer dichter bij het wereldrecord (109 goals) van Iraniër Ali Daei. De sterspeler van Juventus kon teren op een succesvolle herinnering tegen Spanje: de laatste keer dat hij het land trof was op het WK van 2018, Ronaldo maakte toen een hattrick in de 3-3 remise.

Door de keuzes van bondscoach Luis Enrique stond Ronaldo niet tegenover Sergio Ramos, met wie hij jarenlang samenspeelde bij Real Madrid. Luis Enrique koos in de oefeninterland voor Diego Llorente en Eric García centraal achterin, García was in de afgelopen transferperiode erg dicht bij een transfer naar Barcelona, maar Manchester City werkte niet mee.

De grootste mogelijkheden in deze oefeninterland waren voor Portugal, dat in de tweede helft tweemaal de lat raakte. Zowel Ronaldo als Renato Sanches vond met een kiezelhard schot de onderkant van de lat, maar in beide instanties stuiterde de bal terug het veld in.

Een kwartier voor tijd stopte de doelpuntenjacht van Ronaldo, omdat hij naar de kant werd gehaald door bondscoach Fernando Santos. Kort daarvoor was ook zijn collega aan Spaanse kant aan het wisselen geslagen en kwam onder anderen Adama Traoré in het veld. De krachtpatser van Wolverhampton Wanderers moest noodgedwongen twee uitnodigingen van het Spaanse nationale elftal afslaan, maar kon woensdagavond dan toch eindelijk debuteren.

Ook Ramos viel in de slotfase nog in, voor zijn 173ste interland namens Spanje. Daarmee komt de verdediger van Real Madrid weer wat dichter bij het record van de Italiaanse goalie Gianluigi Buffon, die met 176 interlands de Europese recordhouder is. Het zijn de statistieken die je er uitgebreid bij kon pakken, omdat er binnen de lijnen niet veel meer gebeurde in Lissabon: 0-0.

Duitsland
Duitsland
3 - 3
Turkije
Turkije

Bondscoach Joachim Löw stuurde een mix van jonge en ervaren spelers het veld in tegen sparringpartner Turkije, tussen spelers als Emre Can en Antonio Rüdiger liepen ook talenten als Luca Waldschmidt, Robin Koch en Florian Neuheus rond. Laatstgenoemde maakte zijn debuut bij het nationale elftal, hij werd de 108ste debutant onder Löw, die al sinds 2006 actief is als bondscoach.

Lang leek de eerste helft doelpuntloos te eindigen, maar na een fout in de opbouw bij Turkije profiteerde Julian Draxler in de eerste tijd van het eerste bedrijf: 1-0. Vijf minuten in de tweede helft scoorde juist Turkije na een fout in de opbouw bij Duitsland, Ozan Tufan schoot mooi binnen vanaf de rand van het strafschopgebied.

Duitsland liet zich niet uit het veld slaan en stond nog geen tien minuten later weer op voorsprong. Debutant Neuheus combineerde met Chelsea-aanwinst Kai Havertz en prikte raak voor de 2-1. Havertz had ook al de assist voor de 1-0 geleverd en bewees dus zijn waarde voor Die Mannschaft. Ook de tweede voorsprong van Duitsland verdween snel van het scorebord, Efecan Karaca leek twintig minuten voor tijd een overtreding te maken, maar werd niet teruggefloten. Daardoor kon de aanvaller door en maakte hij zijn eerste goal in Turkse dienst.

Het jonge elftal van Duitsland, waar Jonas Hofmann en Mahmoud Dahoud debutanten nummer 109 en 110 werden, kwam in de slotfase voor een derde keer op voorsprong. Maar ook na de goal van Waldschmidt ging het weer mis voor de Duitsers. Kenan Karaman produceerde diep in extra tijd de 3-3. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.