Tchouaméni en Camavinga grappen over defensieve rol: 'Zo begint het'

Reacties

De eerdere woorden van Aurélien Tchouaméni over een rol als verdediger zijn bij hem als een boemerang teruggekomen. Eduardo Camavinga (21) ziet er de humor wel van in dat zijn drie jaar oudere landgenoot door de blessurecrisis bij Real Madrid nu centraal achterin moet spelen.

Tchouaméni en Camavinga grappen over defensieve rol: 'Zo begint het'
© Twitter.com/HdeHelena_RM
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Na het eerste duel tussen RB Leipzig en Real Madrid (0-1) werd in de catacomben een mooi gesprek tussen Camavinga, Tchouaméni en de Franse Leipzig-verdediger Mohamed Simakan geregistreerd. Ook op het allerhoogste niveau is een rol op het middenveld prestigieuzer dan een plek achterin. Althans, zo is het in de ogen van Camavinga en Tchouaméni, zo bleek wel.

'Ik zei tegen mezelf: "Ach, kom op, blijf rustig. Ik speel een paar wedstrijden als verdediger"', vertelde Tchouaméni aan Simakan. Camavinga haakte daar op in en dacht terug aan wat hij eerder te horen had gekregen van Tchouaméni, toen Carlo Ancelotti hem niet op het middenveld maar als linksback liet spelen. 'Na zijn eerste keer als verdediger zei ik tegen hem "Dat is hoe het begint". Toen ik zelf als linksback speelde, was dat wat hij tegen me zei', zei Camavinga lachend, wijzend naar Tchouaméni. 'Ja, zo begint het.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Controleur Tchouaméni speelde als centrumverdediger weer ijzersterk tegen Leipzig. Ancelotti ziet in hem het beste alternatief nu Antonio Rüdiger, David Alaba en Éder Militão geblesseerd zijn. Camavinga heeft de rol van linksback weer overgedragen aan Ferland Mendy en speelde bij de start van de knock-outfase van de Champions League in zijn vertrouwde rol vanaf het middenveld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.