Real koerst af op kwartfinale, RB Leipzig richt woede op Nederlandse VAR

Reacties

Real Madrid heeft zich dinsdag een goede uitgangspositie verschaft om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De recordwinnaar won op bezoek bij RB Leipzig, maar mocht niet klagen over een controversiële beslissing van Pol van Boekel.

Real koerst af op kwartfinale, RB Leipzig richt woede op Nederlandse VAR
RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Leipzig verkeert niet in topvorm, maar Real Madrid was gewaarschuwd voor het bezoek aan de Red Bull Arena. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League en toen trokken de Duitsers in eigen huis aan het langste eind. Xavi Simons zorgde dit keer voor de Nederlandse inbreng, maar de twintigjarige aanvaller moest de hoofdrol aan twee landgenoten laten.

Benjamin Sesko opende binnen vijf minuten verrassend de score. Door een ingreep van videoscheidsrechter Van Boekel en zijn assistent Dennis Higler bleef het openingsdoelpunt niet staan. Van Boekel constateerde dat Benjamin Henrichs doelman Andriy Lunin voor de voeten had gelopen. Scheidsrechter Irfan Peljto kreeg dat vervolgens door in zijn oortje en zette een streep door de treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Díaz deelt dreun uit
Een handvol minuten na rust – de arbitrage was vlak daarvoor onder een striemend fluitconcert de kleedkamer uitgekomen – viel het doelpunt aan de andere kant. Uitgerekend Brahim Díaz, de vervanger van de geblesseerde Jude Bellingham, sloeg toe. Dat deed de Spaanse middenvelder op schitterende wijze. Díaz kapte naar binnen en krulde de bal met veel gevoel voorbij achter Péter Gulácsi (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blessure bij Real
Het bleef op en neer golven in Leipzig, waar beide ploegen een hoog tempo hanteerden. De thuisploeg gaf niet op na het doelpunt van Díaz, zocht de weg naar voren, maar slaagde er niet in om Lunin te passeren. Aan de andere kant liet Vinícius Júnior na de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. In de slotfase moest matchwinner Díaz het veld nog verlaten met een blessure.

Saillant detail was dat Leipzig de aanval voortzette en via Sesko een dot van een kans kreeg. Opnieuw hield Lunin zijn doel schoon. Dat betekent dat Leipzig begin maart in Madrid een stunt nodig heeft om zich alsnog bij de laatste acht van de Champions League te scharen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.