Ongeloof bij Atlético over afgekeurde goal tegen Real: 'Waarom floot hij?'

Reacties

De discussie over de arbitrage voert maar weer eens de boventoon in Spanje na de derby tussen Real en Atlético Madrid (1-1). Vooral de in de tweede helft afgekeurde gelijkmaker van Stefan Stavic hield de gemoederen bezig, al lijkt de conclusie terecht dat Saúl in buitenspelpositie stond op het moment dat hij Real-doelman Andriy Lunin hinderde.

Ongeloof bij Atlético over afgekeurde goal tegen Real: 'Waarom floot hij?'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Lang voordat Marcos Llorente op aangeven van Memphis Depay alsnog de 1-1 maakte, dacht Atlético ook al gelijk te hebben gemaakt. De goal van Savic ging echter niet door omdat Saúl in het zicht van Lunin stond en dat in buitenspelpositie deed. De experts in Spaanse media zijn het erover eens dat die beslissing terecht was, maar bij Atlético hadden ze daar hun twijfels bij. Zo stuurde Antoine Griezmann een cryptische tweet de wereld in en waren er meer oud-spelers die op X hun verontwaardiging uitten over die beslissing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doelpuntenmaker Llorente kon zijn ongeloof over de afgekeurde goal na afloop ook niet verbergen, al benadrukte de Spaanse middenvelder niet te willen klagen over de scheidsrechter. 'Het verraste ons, want het was buitenspel bij een corner. Ik weet niet wat er gebeurde. Waarom floot hij? Ik heb geen idee. Was het terecht?' Doelman Jan Oblak had eveneens zijn twijfels en wees erop dat collega Lunin zelf niet protesteerde. 'Hij kon onmogelijk bij de bal. Ik hoop dat ze ook fluiten als het bij mij gebeurt…', reageerde de Sloveense keeper van Atlético.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Diego Simeone wilde er niet al te veel woorden aan vuil maken en focuste zich in zijn reactie op het spel van zijn ploeg. 'Het was een rare wedstrijd. Real Madrid kreeg maar twee kansen en wij hadden de mogelijkheid voor Griezmann en de afgekeurde goal, waarvan tegen mij is gezegd dat het terecht was, omdat Saúl voor de keeper stond.' Aan de andere kant ging de bal bij twee mogelijke penaltysituaties niet op de stip voor Real, maar Carlo Ancelotti wilde er niet te lang bij stilstaan. 'Ik weet niet wat de reden was, maar het is wat is. Ik wil vooruit kijken.'

Blessures
Ancelotti heeft door de steeds voller wordende ziekenboeg van Real immers wel iets anders aan zijn hoofd. Vinícius Júnior haakte in de warming-up af met een nekblessure, terwijl Eduardo Camavinga het laatste fluitsignaal niet haalde met een nog onduidelijke kwetsuur. De kans is aanwezig dat het tweetal echter op tijd fit is voor de topper van tegen Girona van komende zaterdag. Ook Antonio Rüdiger is dan mogelijk weer inzetbaar, liet Ancelotti doorschemeren. De Duitse verdediger miste de derby wegens de nasleep van een hoofdblessure.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.