Feest bij héél St. Pauli en in het bijzonder bij aanvoerder Irvine

Reacties

Voor het eerst in het Bundesliga-tijdperk zal Sankt Pauli in een hogere klasse actief zijn dan stadsrivaal HSV. De vrijbuiters van de Millerntor promoveerden zondag naar de Bundesliga met een ruime zege op VfL Osnabrück, en sindsdien is het onophoudelijk feest aan en rond de Reeperbahn.

Feest bij héél St. Pauli en in het bijzonder bij aanvoerder Irvine
© Pro Shots
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli
3 - 1
VfL Osnabrück
VfL Osnabrück

'We gaan feesten tot de dokter moet ingrijpen', sprak topscorer Marcel Hartel na afloop bij de lokale omroep NDR, en andere spelers spraken woorden van soortgelijke strekking, terwijl president Oke Göttlich in een microfoon naar de supporters op het veld riep dat zijn club de beste van de stad is. Naar waarheid, dit jaar. Volgens de NDR mag de Bundesliga zich verheugen op de nieuwe deelnemer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Met een onweerstaanbaar gevoel van saamhorigheid en attractief voetbal heeft de club dit verdiend. Trainer Fabian Hürzeler had even tijd nodig om balans te vinden, maar hij weet wat hij wil en het gelijk zit hem in de resultaten', schrijft de omroep over de jongste coach in het Duitse profvoetbal – Hürzeler is pas 31. Concluderend zegt de NDR dat Sankt Pauli alles in huis heeft voor een goed seizoen in de Bundesliga.

Het heeft in elk geval de markante aanvoerder Jackson Irvine, die na afloop gelukstranen huilde. 'Hier droom ik al heel mijn leven van, om ooit in een team te spelen als dit, om hier deel van te mogen uitmaken', sprak de 31-jarige Australiër, voor wie het feesten niet ophoudt. Dinsdag springt hij namelijk in het huwelijksbootje: Jackson en zijn vriendin Jemilla zullen dan 'ja' tegen elkaar zeggen.

Het spelen in de Bundesliga is bitterzoet voor Sankt Pauli, van oudsher een club die wars is van commercie. Over die tegenstrijdigheid verscheen zondag dit verhaal op VI PRO:

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Sankt Pauli
34
20
9
5
62-36
+26
69
2
Holstein Kiel
34
21
5
8
65-39
+26
68
3
Fortuna Düsseldorf
34
18
9
7
72-40
+32
63
4
Hamburger SV
34
17
7
10
64-44
+20
58
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Sankt Pauli
Meer over FC Sankt Pauli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.