AC Milan doet mede dankzij assist Reijnders goede zaken in Serie A

AC Milan heeft zich zondag steviger op de derde plek genesteld in de Serie A. De ploeg profiteerde met een overwinning op AS Roma van puntenverlies van Fiorentina. De voorsprong op de nummer vier bedraagt nu acht punten.

AC Milan
AC Milan
3 - 1
AS Roma
AS Roma

Milan stevent af op een plek bij de eerste vier in Italië, wat aan het einde van de rit Champions League-voetbal betekent. De achterstand op koploper Internazionale is groot, maar er zijn immers ook nog achttien wedstrijden te gaan. Roma won ondertussen al vijf jaar niet meer van Milan en dat lukte zondagavond ook niet.

Dat kwam mede door Tijjani Reijnders, die met een assist belangrijk was voor Milan. De middenvelder speelde na ruim tien minuten ploeggenoot Yacine Adli in. De Fransman kapte naar zijn goede linkerbeen en schoot hard raak. Roma kreeg daarna een goede kans op 1-1, maar doelman Mike Maignan voorkwam een goal van Zeki Celik.

De 1-1 viel dus niet, maar de 2-0 wel. Na rust sloeg Milan opnieuw toe. Na een kort genomen hoekschop slingerde de thuisploeg de bal richting de tweede paal. Simon Kjaer kopte de bal terug en Olivier Giroud zorgde met zijn hoofd voor de tweede Milanese goal.

Roma slaagde er daarna wel in om de spanning even terug te brengen. Leandro Paredes benutte een strafschop en zorgde voor 2-1. Dat was echter niet genoeg. Nadat Dean Huijsen was ingevallen bij de bezoekers besliste Theo Hernández de wedstrijd met een snoeiharde knal op aangeven van Giroud.