'Donnarumma zal ondervinden hoe San Siro verraders verwelkomt'

Reacties

Gianluigi Donnarumma keert dinsdag met Paris Saint-Germain terug in San Siro. De supporters van AC Milan nemen Donnarumma zijn transfervrije overstap naar de Franse hoofdstad nog altijd kwalijk en willen zijn tijdelijke terugkeer tot een hel maken. 

'Donnarumma zal ondervinden hoe San Siro verraders verwelkomt'
AC Milan
AC Milan
2 - 1
PSG
PSG

Tijdens het heenduel in het Parc des Princes hadden de Milan-supporters het al gemunt op Donnarumma, die de nummer drie van de Serie A twee jaar geleden gratis verliet voor een lucratief contract bij PSG. In het kader van de Champions League keert de 24-jarige sluitpost dinsdag terug in San Siro. Dat wordt bepaald geen gastvrije ontvangst, weet Le Parisien.

In de Franse krant komt een supporter van Milan aan bod. De man duidt de frustratie. 'Donnarumma zal ondervinden hoe San Siro verraders verwelkomt. Het probleem is niet dat hij is weggegaan, het probleem is dat hij dat gedaan heeft zonder de club een euro te gunnen, terwijl hij zei dat we zijn familie waren.  Hij groeide vanaf zijn veertiende op bij Milan en werd hier de keeper die hij geworden is, maar hij vertrok als een dief.'

Bankbiljetten en T-shirts
De ultra's van de Curva Sud hebben inmiddels voorbereidingen getroffen. Daarbij gaat het niet om half werk. De supporters van de harde kern hebben valse bankbiljetten laten bedrukken om in de richting te gooien van Donnarumma, die in het rood-zwarte deel van de modestad de bijnaam 'Dollar-rumma' heeft gekregen.

Naar verluidt dragen de ultra's T-shirts met het nummer 71. Dat verwijst naar de roots van Donnarumma, die werd geboren onder de rook van Napels. In de Napolitaanse traditie staat dat nummer voor een man zonder eer.

Onrust
Tussen de ultra's van beide clubs is het sinds maandag al onrustig. Een Franse supporter moest in kritieke toestand naar het ziekenhuis. Inmiddels blijkt de man buiten levensgevaar. Op social media zegt AC Milan elke vorm van geweld te veroordelen. 'Voor ons is voetbal passie, geen haat. Sport moet verenigen en niet verdelen', schrijft de club. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.