Emotionele Mbappé: 'Ik had mijn bloed gegeven om zo'n seizoen te spelen'

Reacties

Kylian Mbappé heeft stilgestaan bij zijn voorlopig laatste seizoen in Frankrijk. De Speler van het Jaar in de Ligue 1 was emotioneel na zijn vijfde uitverkiezing op rij.

Emotionele Mbappé: 'Ik had mijn bloed gegeven om zo'n seizoen te spelen'

'Als voetballer heb je niet veel tijd om stil te staan bij je situatie', zei Mbappé in een reactie tegen L'Équipe. 'Je moet altijd maar aan het volgende denken. En als iets ophoudt, zoals nu, kan het te laat zijn om je emoties toe te laten. Dat doen we misschien fout, als topsporters.'

Tijdens de prijsuitreiking lukte het Mbappé dit seizoen te koesteren, waarin hij zijn zesde landstitel met Paris Saint-Germain veroverde. 'Toen ik de beelden zag, zag ik een deel van mijn leven langzaam vervagen. Ik heb zin om iets nieuws te ontdekken maar ben ook geëmotioneerd. Het is sentimenteel om mijn land achter me te laten en mijn eigen weg te gaan.'

In de zeven jaar sinds zijn komst van AS Monaco won Mbappé één prijs niet met PSG: de Champions League. Dit seizoen ging het mis in de halve finale tegen Borussia Dortmund.

Toch toonde Mbappé zich een tevreden mens. 'Je kan dit seizoen op twee manieren analyseren. Mensen verwachten altijd meer van mij, dat is normaal en dat heb ik altijd mooi gevonden. Maar als je mij afgelopen juli had verteld dat ik zo'n seizoen zou spelen, had ik daar voor getekend en had ik er zelfs mijn bloed voor gegeven. Het blijft elke keer een verrassing. Ik ben erg blij met hoe het is gelopen.'

Mbappé speelde afgelopen zondag zijn voorlopig laatste wedstrijd in Parijs. Of hij woensdag speelt op bezoek bij OGC Nice is onduidelijk. De sterspeler ontbrak deze dinsdag op de training wegens hamstringklachten. Zondag wacht de laatste competitiewedstrijd, uit tegen het FC Metz van Georges Mikautadze. Volgende week zaterdag speelt PSG de finale van de Coupe de France, tegen Olympique Lyon.

Alles wijst erop dat Mbappé zijn carrière vervolgt bij Real Madrid. Volgens Javier Tebas, voorzitter van LaLiga, heeft hij zelfs al voor vijf jaar getekend bij De Koninklijke.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.