Talentvolle Barcola krijgt handen op elkaar bij PSG: 'Hij is fantastisch'

Paris Saint-Germain-doelman Gianluigi Donnarumma is in de ban van teamgenoot Bradley Barcola. De 21-jarige vleugelspeler maakte woensdagavond zijn eerste doelpunt in de Champions League tegen Real Sociedad (2-0)

PSG
PSG
2 - 0
Real Sociedad

'Bradley is fantastisch', zei Donnarumma na afloop van het duel met Real Sociedad tegen RMC Sport. 'We hebben veel spelers die heel snel zijn. Hij maakte een bijzonder doelpunt. Ik ben erg blij voor hem, want hij is een fantastische jongen en speler.'

Barcola, die afgelopen zomer overkwam van Olympique Lyon, etaleerde met zijn doelpunt tegen Real Sociedad zijn explosiviteit. Met een mooie actie op de linkerflank verdubbelde hij in minuut zeventig de voorsprong van PSG, nadat Kylian Mbappé de ploeg kort daarvoor op 1-0 had gezet (zie onderstaande video). In de Ligue 1 was Barcola ook al goed voor twee doelpunten en vier assists.

Donnarumma had zelf een rustige avond in het Parc des Princes, want de bezoekers uit Baskenland schoten niet een keer op doel. Desondanks wilde de Italiaanse doelman nog niet op de zaken vooruit lopen. 'In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar dat is normaal', zei hij. 'Real Sociedad is een goed team. In de tweede helft speelden we een fantastische wedstrijd, maar het is nog niet voorbij.'

PSG speelt op 5 maart de tweede wedstrijd tegen Real Sociedad in San Sebastian.