Spalletti stoort zich aan kritiek op Italië: 'We hebben niets gestolen'

Reacties

De discussie rondom de mogelijke strafschop voor Oekraïne suddert na. Scheidsrechter Jesús Gil Manzano liet doorspelen, waardoor Italië het EK-ticket veiligstelde. En daar is niets aan gestolen, benadrukte bondscoach Luciano Spalletti nog maar eens.

Spalletti stoort zich aan kritiek op Italië: 'We hebben niets gestolen'
© Ziggo Sport
Oekraïne
Oekraïne
0 - 0
Italië
Italië

Mykhailo Mudryk ging maandag in de blessuretijd naar de grond na vermeend contact met Bryan Cristante. Geen penalty, oordeelde zowel Manzano als de VAR. In Leverkusen bleef het vervolgens 0-0, genoeg voor Italië om volgende zomer in Duitsland de EK-titel te mogen verdelen. Oekraïne krijgt een tweede kans en meldt zich in maart in de play-offs.

Op een evenement in Rome blikte Spalletti donderdag nog eens terug op het moment. 'We hebben niets gestolen, we verdienden het om ons te kwalificeren. Je kunt dat moment niet gebruiken om tegen ons te zijn en vervolgens niet naar de prestatie van de ploeg kijken. Er stond veel druk op en het was een lastige wedstrijd.'

Hachelijk moment
Spalletti gaf tot slot toe dat het inderdaad een hachelijk moment was. 'Maar het was zeker niet zo duidelijk als veel mensen zeggen.' Overigens zag zijn Oekraïense collega Sergiye Rebrov dat anders. Feit is dat Italië zich kan opmaken voor het EK de verwachting is dat Spalletti de komende maanden gebruikt om nieuwe, jonge spelers in te passen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.