Wisselende emoties en geen publiekswissel bij laatste thuiswedstrijd Mbappé

Reacties

Kylian Mbappé heeft zondagavond zijn laatste thuiswedstrijd als speler van Paris Saint-Germain gespeeld. De aanvaller scoorde tegen Toulouse, maar onder meer vanwege een goal van Thijs Dallinga ging de winst mee naar Zuid-Frankrijk. Mbappé kreeg géén publiekswissel, maar het was na afloop wel feest.

Wisselende emoties en geen publiekswissel bij laatste thuiswedstrijd Mbappé
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 3
Toulouse
Toulouse

Trainer Luis Enrique legde na afloop uit waarom hij zijn vertrekkende superster geen slotapplaus gunde, ook niet in een wedstrijd waarvan het resultaat er voor PSG niet meer zo heel veel toe deed. 'Ik heb Kylian niet gewisseld, omdat dat altijd voor irritaties zorgde. Het was altijd mijn plan om hem negentig minuten te geven, anders zouden er mensen boos zijn geworden', sprak de coach. En daar was het de avond niet naar.

'Ik zag de tifo van de supporters, het leek me heel mooi en significant en ik ben blij dat het zo is gelopen. Dat is erkenning voor het werk van een speler van zijn categorie. Het was een geweldige avond en de supporters waren super, zoals altijd. Hij is, ondanks zijn jonge leeftijd, zonder twijfel een clublegende.', sprak de Spanjaard mooie woorden over zijn afscheidnemende ster.

In het stadion waren de meningen verdeeld: Mbappé werd door sommigen met égards uitgezwaaid, andere supporters voelden zich in de steek gelaten en uitten dat ook zodanig. Er was inderdaad een fraaie sfeeractie voor hem in elkaar gezet, maar berichten uit Frankrijk melden dat niet alle ultra's hebben meegeknutseld aan het doek voor de supersnelle aanvaller die ongetwijfeld richting Real Madrid trekt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop werd het kampioensfeest nog gevierd. Er stond een orkest op de middenstip, op een scherm waren hoogtepunten van het seizoen te zien, en voor de gelegenheid werden alle trofeeën die de club ooit won tentoongesteld op het veld. Mbappé ging tijdens het feestje nog even naar de ultra's met wie hij vrijdagavond nog barbecueënd is gesignaleerd. Nu begint de voorbereiding op de laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen: op zaterdag 25 mei is de bekerfinale tussen PSG en Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.