Na Tonali opnieuw Premier League-ster beschuldigd van gokpraktijken

Reacties

West Ham United-middenvelder Lucas Paquetà zit serieus in de nesten. De Braziliaan wordt er door de FA van beschuldigd dat hij opzettelijk gele kaarten heeft gepakt in verband met weddenschappen.

Na Tonali opnieuw Premier League-ster beschuldigd van gokpraktijken
© Pro Shots

Het gaat om prenten die Paquetá kreeg voorgeschoteld in vier Premier League-wedstrijden tussen november 2022 en augustus 2023. De beschuldiging luidt formeel dat Paquetà expres gele kaarten pakte zodat één of meerdere gokkers er profijt uit haalden. Online kun je makkelijk grote bedragen inzetten op zo'n beetje elke gebeurtenis in een Premier League-wedstrijd, waaronder dus ook gele kaarten.

De Engelse bond houdt hem al een tijdje in de gaten: in september vorig jaar gaf hij de FA toegang tot zijn telefoon. Het onderzoek kwam tot stand nadat er verdacht veel geld was ingezet op een gele kaart voor Paquetà in het duel met AFC Bournemouth op de eerste speeldag van het voorbije Premier League-seizoen. De weddenschappen zouden volgens meerdere Britse media zijn terug te leiden naar het Paquetà-eiland, dat net voor de kust van Rio de Janeiro ligt en waar de voetballer zijn naam ook aan te danken heeft.

De Braziliaan heeft tot maandag 3 juni om de FA van repliek te dienen, online heeft hij dat nu al gedaan. Paquetà stelt 'ontdaan' te zijn door de beschuldigingen, die volgens hem absoluut onwaar zijn en hij kondigt aan om tot het uiterste te gaan om zijn naam te zuiveren. De zaak komt op een slecht moment voor hem, het had er alle schijn van dat er deze zomer een prachtige transfer voor hem in zat. Zolang de zaak loopt, lijkt hij dat te kunnen vergeten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Over een strafmaat is nog niks duidelijk, al lijkt het erop dat hij niet hoeft te vrezen voor een schorsing die net zo lang is als de tien maanden die Sandro Tonali (Newcastle United) vorig jaar aan zijn broek kreeg. De Italiaan had namelijk ook daadwerkelijk zelf gegokt op wedstrijden, dat is Paquetà in elk geval vooralsnog niet ten laste gelegd.

Spelersprofiel

Lucas Paquetá


Geboortedatum:
27 augustus 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Rio de Janeiro
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
West Ham United
Nationaal team:
Brazilië
Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.