Italiaanse bondsvoorzitter bevestigt megaschorsing Tonali

Reacties

Sandro Tonali heeft een schorsing van tien maanden gekregen vanwege illegale gokpraktijken. Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC, heeft donderdag laten weten dat er een akkoord is bereikt over een schikking. Newcastle United heeft nog niets bevestigd.

Italiaanse bondsvoorzitter bevestigt megaschorsing Tonali
© Pro Shots

Gravina vertelde donderdag dat Tonali voor tien maanden niet mag voetballen. De middenvelder mist daardoor het restant van het seizoen met Newcastle United én het EK, mocht Italië zich plaatsen. Tonali moet zich als onderdeel van de straf acht maanden laten behandelen aan zijn gokverslaving. 

Aanvankelijk zou de straf van Tonali nog veel hoger zijn. De middenvelder hing een schorsing van drie jaar boven het hoofd, maar omdat hij een schikking heeft getroffen met de Italiaanse autoriteiten, is zijn straf flink gereduceerd. Tonali heeft in ruil voor strafvermindering volledige medewerking verleend aan het onderzoek.

Tonali gaf toe geld te hebben ingezet op een overwinning van zijn toenmalige club AC Milan. Daarnaast liet zijn zaakwaarnemer weten dat hij met een gokverslaving kampt. Newcastle nam Tonali afgelopen zomer voor 64 miljoen euro over van de Italiaanse topclub.

Er zijn nog meer spelers betrokken bij een grootschalig onderzoek naar verboden gokactiviteiten. Ook Nicolò Zaniolo van Aston Villa en AS Roma-speler Nicola Zalewski moeten vrezen. Eerder werd Juventus-speler Nicolò Fagioli al voor ruim een halfjaar geschorst.

Spelersprofiel

S. Tonali


Geboortedatum:
8 mei 2000
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.