Newcastle bevestigt strafrechtelijk onderzoek naar Tonali

Reacties

De problemen stapelen zich op voor Sandro Tonali. Zijn club Newcastle United heeft bevestigd dat een strafrechtelijk onderzoek gaande is naar illegale gokactiviteiten van de Italiaanse middenvelder.

Newcastle bevestigt strafrechtelijk onderzoek naar Tonali
© Pro Shots

De vermeende overtredingen van de gokregels worden door zowel het Italiaanse openbaar ministerie als de Italiaanse voetbalbond onderzocht. Tonali verleent volledige medewerking en zal dat blijven doen, zo benadrukt de Premier League-club. Zolang het onderzoek loopt, zal niemand binnen Newcastle reageren op de kwestie. Ook Tonali is niet beschikbaar voor commentaar.

Tonali verliet vorige week het trainingskamp van de Italiaanse nationale ploeg vanwege het gestarte onderzoek. De 23-jarige spelverdeler zou ook op wedstrijden van AC Milan hebben gegokt in de periode dat hij speler was bij de Rossoneri. De vijftienvoudig international verliet Milan in juli van dit jaar voor Newcastle, dat meer dan zestig miljoen euro voor hem betaalde.

Tonali is niet de enige bekende Italiaanse speler die in het nauw zit. Juventus-middenvelder Nicolò Fagiolo sloot een deal met de Italiaanse aanklager en is nu voor zeven maanden geschorst. Voormalig AS Roma-aanvaller Nicolò Zaniolo, nu actief bij Aston Villa, hangt ook een straf boven het hoofd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.