'Toonali' breekt drie records met megatransfer naar Newcastle United

Reacties

Sandro Tonali heeft zijn peperdure overstap van AC Milan naar Newcastle United afgerond. Maandagmiddag maakte de Premier League-club de komst van de Italiaan officieel. De Engelsen betalen zo'n zeventig miljoen miljoen euro inclusief bonussen voor de middenvelder, die tekent tot medio 2029.

'Toonali' breekt drie records met megatransfer naar Newcastle United
© Pro Shots

Met zijn handtekening onder het nieuwe contract is Tonali in één klap recordhouder op drie verschillende lijstjes. Hij lost Alexander Isak af als recordaankoop van Newcastle, is de nieuwe recordverkoop van Milan en mag zichzelf vanaf nu de duurste Italiaan aller tijden noemen.

Isak was sinds vorig jaar recordhouder bij Newcastle, dat ongeveer zeventig miljoen betaalde om hem los te weken van Real Sociedad. Het gesneuvelde record van Milan stond al wat langer in de boeken, in 2009 werd Kaká voor bijna zeventig miljoen euro verkocht aan Real Madrid. Jorginho was sinds 2018 de duurste Italiaanse speler met een transfersom van 57 miljoen euro, toen hij van Napoli naar Chelsea ging.

Een bijnaam voor Tonali verzinnen, zal niet de moeilijkste oplossing zijn voor de fans. De supportersgroep staat bekend als Toon Army en dus zal Tonali voortaan als Toonali door het leven gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.