Fagioli voor ruim een half jaar geschorst voor illegaal gokken

Reacties

Nicolò Fagioli heeft een flinke straf gekregen voor zijn deelname aan illegale gokpraktijken. De middenvelder krijgt een schorsing van zeven maanden aan zijn broek. Hij heeft een deal gesloten met de Italiaanse aanklager, waardoor hem een schorsing van een volledig jaar bespaard blijft. Wel moet Fagioli aan diverse voorwaarden gaan voldoen.

Fagioli voor ruim een half jaar geschorst voor illegaal gokken
© Pro Shots

De middenvelder heeft zich schuldig gemaakt aan gokken via illegale platformen en daarvoor krijgt hij een straf. Dit besluit is goedgekeurd door het Openbaar Ministerie van Turijn. Naast de straf van zeven maanden krijgt Fagioli een boete van 12,5 duizend euro, moet hij minstens zes maanden in therapie om zijn gokverslaving aan te pakken en wordt hem verplicht om tien publiekelijke optredens te maken om over zijn ervaringen te praten en anderen te helpen met hun gokverslaving.

Naast Fagioli loopt er ook een onderzoek naar Nicolò Zaniolo (Aston Villa), Sandro Tonali (Newcastle United) en naar Nicola Zalewski (AS Roma). Afgelopen week werd bekend dat diverse spelers ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan verboden gokpraktijken. Volgens de Italiaanse media zijn er nog meer spelers die moeten vrezen.

Spelersprofiel

N. Fagioli


Geboortedatum:
12 februari 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Piacenza
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.