Italië verzet zinnen tegen Malta en kan zich richten op clash op Wembley

Italië heeft zaterdagavond een simpele overwinning geboekt op Malta. La Squadra Azzurra hoefden zich in Bari niet bovenmatig in te spannen om in het spoor te blijven van Engeland, dinsdag de tegenstander op Wembley.

Italië
Italië
4 - 0
Malta
Malta

In Italië ging het de afgelopen dagen volop over een mogelijk grootschalig gokschandaal, waarbij onder anderen internationals Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo betrokken zouden zijn. Het tweetal verliet eerder deze week het trainingskamp en ontbrak in Bari, waar La Squadra Azzura een zorgeloze avond beleefde tegen Malta.

Giacomo Bonaventura opende na ruim twintig minuten de score in Stadio San Nicola. De middenvelder van Fiorentina schoot de bal hard en hoog voorbij doelman Henry Bonello, die een hoofdrol opeiste in de eerste helft. De keeper raakte in een onhandige poging om Giacomo Raspadori in het strafschopgebied uit te spelen verstrikt in zijn eigen actie, maar zag tot zijn opluchting de bal nog over de achterlijn rollen.

Nog voor de pauze werd Bonello voor een tweede keer gepasseerd: Domenico Berardi krulde de bal via de binnenkant van de paal binnen. De aanvaller van Sassuolo maakte na ruim een uur ook zijn tweede van de avond. Bondscoach Luciano Spalletti besloot een aantal basisspelers voortijdig naar de kant te halen. Ook met het oog op de EK-kwalificatiekraker tegen Engeland. In de extra tijd van de tweede helft maakte Davide Frattesi nog de 4-0.