Flinke problemen voor gokkende Italiaanse voetballers

Reacties

Het gokschandaal houdt Italië in zijn greep, steeds meer details lekken uit. Sandro Tonali (Newcastle United) en Nicolò Zaniolo (Aston Villa) moesten het Italiaanse trainingskamp verlaten vanwege ondervragingen van de politie, laatstgenoemde lijkt een serieus probleem te hebben vanwege zijn gokgedrag.

Flinke problemen voor gokkende Italiaanse voetballers
© Pro Shots

Naast Tonali en Zaniolo is ook Nicolò Fagioli van Juventus in beeld bij de autoriteiten. Fagioli is ondervraagd door de politie, ook Tonali en Zaniolo moeten van zich laten horen in het onderzoek naar potentiële illegale gokactiviteiten. Persbureau ANSA weet dat de autoriteiten vermoeden dat Zaniolo onderdeel was van een goksyndicaat en actief betrokken was bij het inzetten én het verspreiden van informatie. Via zijn advocaat heeft Zaniolo laten weten dat hij inderdaad online gokt, maar dat dit vooral om poker gaat.

De politiek is zich inmiddels ook gaan bemoeien met het gokverhaal. Andrea Abodi, minister van Sport van Italië, hoopt dat men in het land nu de gokregels aan kan gaan passen. 'Dit is niet de eerste en het zal ook niet de laatste zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal zijn. Dit zal een kans zijn om het systeem te herzien.' De eerste maatregelen zijn al genomen, namelijk dat er voor, tijdens en na voetbalwedstrijden geen gokreclames te zien zijn op televisie.

De autoriteiten hebben volgens Italiaanse media een sterke zaak. Zo wordt er gesproken over een flinke bewijslast, waaruit zou blijken dat de aangeklaagde voetballers voor meer dan een miljoen euro ingezet hebben op voetbalwedstrijden. In enkele gevallen zou het ook gaan om wedstrijden waarin de spelers zelf betrokken waren.

Mochten de autoriteiten dit kunnen bewijzen en het komt tot een strafzaak, hangt de spelers een schorsing van drie jaar boven het hoofd. Als matchfixing in het juridische spel aan bod komt, kan deze schorsing flink hoger uitvallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.