Vertonghen beklaagt zich over propvolle Belgische speelkalender

Reacties

Het Belgische competitiesysteem is een geval apart. De ploeg die in een heel seizoen de meeste punten pakt, wordt lang niet altijd kampioen, en het spelen van liefst veertig competitiewedstrijden zorgt voor een behoorlijk volle kalender. Anderlecht-routinier Jan Vertonghen heeft zich daar nu over beklaagd.

Vertonghen beklaagt zich over propvolle Belgische speelkalender
© Pro Shots

Met een venijnig bericht op X stelt de verdediger onder de aandacht dat er in de Pro League geen winterstop is, terwijl de competitie ook als eerste begint en als laatste ten einde is. Vertonghen en Anderlecht hebben zondag nog een piepklein kansje op de Belgische landstitel, terwijl veel van de grote competities al ten einde zijn zodat de spelers zich op het EK kunnen richten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgend jaar wordt pittig, zeker als Vertonghen met de nationale ploeg van België doorstoot tot aan de EK-finale op zondag 14 juli. Als er aanleiding is voor een huldiging in Brussel, moeten sommige spelers zich wellicht meteen op het clubvoetbal richten. Op 19, 20 of 21 juli wordt de Belgische Super Cup namelijk al gespeeld tussen Croky Cup-winnaar Union Sint-Gillis en de aanstaande landskampioen, zo goed als zeker Club Brugge.

Een week later begint de Jupiler Pro League alweer. Na het kerstvoetbal is er een korte pauze, vanaf 28 december tot 9 januari ligt de bal stil. Daarna wordt er in sneltreinvaart doorgespeeld zodat de play-offs nog afgewerkt kunnen worden. Op 29 mei is het seizoen in België ten einde, ruim tien maanden nadat het begonnen was. Ter vergelijking: de Eredivisie begint op vrijdag 11 augustus. Er zijn drie weken winterstop, en uiterlijk op 1 juni hebben alle Eredivisie-clubs vakantie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.