Union Sint-Gillis en Anderlecht hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden, waardoor koploper Club Brugge de lachende derde werd. Het uitvallen van Jan Vertonghen betekende extra slecht nieuws voor Paars-Wit.

Union Sint-Gillis
0 - 0
Anderlecht
Anderlecht

De ex-speler van Ajax, Tottenham Hotspur en Benfica had in de eerste helft verzorging nodig vanwege liesklachten. Vertonghen probeerde nog verder te spelen, maar moest in de 33ste minuut de strijd staken. Kort daarna leek Union op voorsprong te komen. Kevin Mac Allister scoorde, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Anderlecht had een achterstand op dat moment ook niet verdiend. De bezoekers speelden sterk en creëerden verschillende goede kansen. Union-doelman Anthony Moris groeide echter uit tot een sta-in-de-weg. De Luxemburger hield onder anderen voormalig Ajacied Kasper Dolberg van scoren af.

Bij Anderlecht onder de lat liet Kasper Schmeichel zijn klasse zien in de derby die geen moment verveelde. De Deen die in de Premier League kampioen werd met Leicester City redde fraai op onder meer een knal van Mohamed Amoura. Het bleef bij 0-0 in Brussel, waardoor ploeg in vorm Club Brugge opnieuw de winnaar van het weekend is. De koploper won eerder op de zondag met 1-2 bij Antwerp FC. Voor Club Brugge was dat al de zesde zege op rij in de beslissende fase van de competitie. Club Brugge heeft met nog drie speelrondes te gaan een voorsprong van twee punten op Anderlecht.