Donnarumma wil emoties terzijde schuiven op bijzondere avond

Reacties

Voor Gianluigi Donnarumma, de keeper van Paris Saint-Germain, wordt de Champions League-wedstrijd van woensdagavond een bijzondere. De Italiaanse reus treft dan namelijk zijn ex-club AC Milan. De sluitpost erkent dat het geen alledaagse wedstrijd voor hem is, maar wil de emoties eromheen uitschakelen.

Donnarumma wil emoties terzijde schuiven op bijzondere avond
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 0
AC Milan
AC Milan

'Het is een geweldige wedstrijd voor me, het wordt speciaal om tegen Milan te spelen’, zo vertelde Donnarumma op de persconferentie daags voor de wedstrijd in het Parc des Princes, waarin hij de ploeg treft waar hij tussen 2013 en 2021 zelf bij speelde. ‘Maar ik moet mijn emoties terzijde schuiven en me op de wedstrijd richten. Ik heb er acht jaar gespeeld en daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn.'

Donnarumma weet dat de wedstrijd tegen de nummer twee van de Serie A geen makkelijke zal worden. 'Het wordt een belangrijke en moeilijke wedstrijd. Ik weet hoe Stefano Pioli (de trainer van Milan, red.) zich voorbereidt en we moeten voorzichtig zijn. We hebben ons zelf ook goed voorbereid, in alle facetten', stelt de doelman de aanhangers van zijn huidige club gerust.

De tifosi van zijn vorige werkgever zullen hem minder graag horen spreken – Donnarumma speelde met de nationale ploeg al twee keer in Milaan en werd beide keren weinig hartelijk ontvangen. 'Dat vind ik jammer, ja, want ik heb altijd alles gegeven voor Milan. Maar daar moet ik nu niet aan denken', is hij streng voor zichzelf.

De partij in Parijs is een belangrijke voor het vervolg in Groep F. PSG staat tweede met drie punten uit de eerste twee wedstrijden. Milan heeft een puntje minder in een zware poule met verder Newcastle United en Borussia Dortmund.

Donnarumma werd onder de lat bij de Rossoneri opgevolgd door Mike Maignan. Eerder dit jaar verscheen dit portret van hem op VI PRO:

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.